religie

Donald Trump: „De Crăciun ne amintim de acest adevăr etern: Fiecare persoană este un copil iubit al lui Dumnezeu”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Președintele Trump și soția sa, Melania, au aprins, joi, instalația de lumini care decorează Bradul Național de Crăciun din Washington, DC. Cu această ocazie, Președintele SUA a ținut un scurt discurs în care a explicat că sărbătoarea Crăciunului are legătură cu miracolul vieții și binecuvântarea familiei.

În discursul care s-a încheiat cu urări de Crăciun și chemarea binecuvântării lui Dumnezeu asupra poporului, Donald Trump a afirmat:

„De Crăciun ne amintim de acest adevăr etern: fiecare persoană este un copil iubit al lui Dumnezeu. Ca o națiune recunoscătoare, lăudăm bucuria familiei, binecuvântările libertății și minunea Crăciunului.”

Președintele American a făcut și legătura dintre Nașterea și Jertfa Mântuitorului:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„În 1923, președintele Calvin Coolidge a aprins primul brad național de Crăciun. Mai târziu, în acea noapte, centrele comunitare afro-americane au organizat o slujbă în aer liber, în timpul căreia Monumentul Washington a fost luminat cu o frumoasă cruce, ca o amintire puternică a sensului Crăciunului. (…) Creștinii aduc slavă că Fiul lui Dumnezeu a venit pe lume pentru a salva umanitatea. Iisus Hristos ne inspiră să ne iubim unii pe alții, cu inimi pline de generozitate și har.”

De-a lungul celor opt ani de zile cât a durat Administrația Obama, la Casa Albă nu s-a pronunțat cuvântul „Crăciun”. Timp de opt ani, Familia Obama, sub pretextul că vrea să fie neutră față de orice credință, nu a trimis decât felicitări de Crăciun cu mesajul: „Sărbători fericite!” – o urare care românilor mai în vârstă le  amintește de vremurile în care Moș Crăciun trebuia să se numească Moș Gerilă. 

În ultima felicitare trimisă de Obama de Crăciun, apărea tot… Obama. Mai precis, felicitarea prezenta o fotografie de familie de la un dineu dat de Premierul Canadei, Justin Trudeau, lider faimos pentru vederile sale de extremă stângă.


FOTO, VIDEO. Anul acesta, scena Nașterii Pruncului Iisus și urarea „Crăciun fericit!” se întorc la Casa AlbăAi o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button