familie

Doi deputați le cer oficial unor miniștri să se implice în rezolvarea problemei copiilor Smicală

Cu o săptămână înainte ca o delegație română să meargă în Finlanda pentru a discuta problema Mariei (10 ani) și a lui Mihai (11 ani) (copiii, cetățeni români, ai Cameliei Smicală Jalaskoski, ținuți cu forța în două centre de plasament din Finlanda de aproape doi ani), deputatul de diaspora Doru Petrișor Coliu a adresat o interpelare Ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Deputatul precizează că celor doi copii li se condiționează vizitele familiei de renunțarea la orele de balet sau la participarea la slujbele religioase. Deputatul o mai informează pe doamna ministru că băiatului (Mihai) i s-a comunicat „fără să existe în prealabil un consult de specialitate, că are ADHD și va primi tratament (amfetamină)“.

Dep. Coliu a dorit să știe dacă din delegația română în Finlanda va face parte și un expert psiholog, așa cum a cerut în repetate rânduri Camelia Smicală, mama celor doi copii, despre care aceasta susține că sunt extrem de afectați emoțional de despărțirea de ea și de regimul de cvasi-detenție în care sunt ținuți împotriva voinței lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ministrul Muncii întrebat despre delegația din noiembrie 2017:

Din delegația care se va deplasa în luna noiembrie 2017 în Finlanda va face parte și un psiholog specializat în psihologie infantilă? Intenționați să solicitați un consult psihologic al copiilor, corect, competent și neutru?

Și deputatul PNL de Neamț, Mugur Cozmanciuc, s-a adresat unui ministru, mai precis Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, care a mai făcut de curând o vizită în Finlanda pentru a cerceta cazul la fața locului.

Deputatul Mugur Cozmanciuc  scris:

Înțeleg suferința doamnei Camelia Smicalā și a copiilor, de aceea prin prisma atribuțiilor ce îmi revin în calitate de parlamentar de Neamț am transmis o nouă solicitare Ministerului Românilor de Pretutindeni pentru a vedea care este evoluția acestui caz. Cazul doamnei doctor continuă să fie o prioritate pe agenda de lucru a ministrului pentru românii de pretutindeni… Am încredere că pe cale legală și prin dialog această situație va fi rezolvată cât mai curând.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button