Marxism cultural

Document secret de la Departamentul de Stat SUA: Realismul în politica externă înseamnă oprirea promovării agresive a agendei de stânga peste hotare

 În decembrie 2017, revista Politico a publicat o notă internă a unui funcționar superior de la Departmentul de Stat, Brian Hook, care sublinia importanța „realismului” în politica externă SUA. Citându-l abundent pe fostul președinte Ronald Reagan, nota argumenta că SUA nu trebuie să caute să impună drepturile omului, democrația și valorile liberale, ci să conducă prin exemplul propriu și doar să recompenseze comportamentele politice democratice.

Această întoarcere la pragmatism se distanțează de anii în care Administrația Obama a impus un dogmatism ideologic rigid în ceea ce privește drepturile omului, promovând agresiv, la nivel internațional, pe canale diplomatice, o agendă ideologică de stânga.

Cel mai evident exemplu în acest sens a fost rigiditatea „idealistă” cu care au fost promovate politici pro-homosexualitate în afara granițelor SUA. „O abordare strict realistă, nici măcar morală, în relațiile externe ar necesita acceptarea faptului că [așa-zisele] drepturi LGBT nu vor fi niciodată acceptate în întreaga lume, indiferent câte milioane de dolari injectează Departamentul de Stat SUA în organizațiile pro-homosexualitate din aceste țări”, comentează dr. Stefano Genarini pe blogul Turtle Bay.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button