avortsindrom Down

Doar 4 dintre copiii diagnosticați cu sindrom Down au fost născuți în Danemarca anul trecut – restul au fost avortați

În Danemarca, în anul 2016, doar 4 copiii din cei 137 diagnosticați in utero cu sindrom Down au văzut lumina zilei, restul (98%) au fost avortați.

În 2015, doar un copil diagnosticat cu sindrom Down a fost născut, restul de 143 fiind avortați.

Când Danemarca a fost dată ca exemplu negativ de practică eugenică în dezbaterile din Irlanda referitoare la legalizarea avortului in caz de dizabilitate a copilului, ambasadorul Danemarcei în Irlanda a negat că țara sa are o politică de înlăturare a copiilor cu sindrom Down.

Da, în actele oficiale nu se scrie niciunde că guvernul dorește eliminarea copiilor cu sindrom Down. În schimb s-a făcut tot ce se poate pentru ca opțiunea avortului să fie îmbrățișată de cât mai multe femei, prin oferirea de teste gratuite pentru depistarea sindromului Down și prin desconsiderarea persoanelor cu sindrom Down.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

S-a ajuns ca, într-un sondaj din 2015, 70% dintre bărbați să declare că este un lucru bun să nu se mai nască copii cu sindrom Down, iar în rândul femeilor 50% să considere același lucru.

În 2015, Președinta Asociației moașelor arată explicit că scopul testelor este avortul: „Când poți descoperi aproape toți fetușii cu sindrom Down, atunci ne apropiem de o situație în care majoritatea lor vor fi avortați”.

Da, termenul eugenie nu se găsește în actele oficiale – este tabu după practicile eugeniste ale naziștilor. Dar practicile eugenice se perfecționează și sunt acceptate din ce în ca mai mult de societate, sub alte nume.

În Danemarca se speră că în 30 de ani nu va mai fi nici un copil cu sindrom Down. Dar nu pentru că se va descoperi un remediu acestei afecțiuni genetice. Ci pentru că vor fi toți avortați.

Este aceasta civilizație?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button