viaţa de familie

Decizia de a deveni mamă casnică a fost cea mai bună din viața mea

home

de Michele Zipp

Odată cu rolul de părinte vin și aceste decizii importante. Unele foarte grele. Care par să te testeze. Una din cele mai provocatoare decizii este aceea de a hotărî cine stă acasă cu bebelușul. Tu, soțul, cineva din familie sau o bonă? Orice decizie ați lua, puteți să fiți siguri că veți simți vinovăție, îndoială și îngrijorare și vă veți spune că trebuia să faceți altfel. Aceste decizii nu se bazează numai pe statutul economic. Uneori ambii părinți trebuie să lucreze pentru a plăti facturile și angajarea unei bone este singura soluție viabilă. A avea o bonă sau orice alt tip de îngrijitor nu înseamnă automat că veți avea mulți bani. Același lucru se întâmplă și când mama sau tatăl stau acasă cu bebelușul. A avea un copil este scump oricum.

Când am citit că Giuliana Rancic, jurnalist de televiziune american, se întreabă dacă să devină mamă casnică sau nu, am vrut să o sfătuiesc să facă asta. Este una dintre cele mai bune decizii pe care eu însămi le-am luat vreodată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A fi mamă casnică nu este pentru oricine, așa că nu vă judec dacă luați altă decizie. Eu am fost și mamă activă, cu bonă, și mamă casnică.

Facem ceea ce trebuie să facem, ceea ce vrem să facem, ceea ce este cel mai bine pentru familiile noastre și pentru noi. În primii doi ani din viața gemenilor, am avut bonă, deoarece era mai ieftin decât să îi ducem la creșă în New York. A lăsa copiii în grija cuiva nu-ți scade statutul de mamă. A fost greu, totuși, din mai multe privințe. Dar a funcționat pentru noi până la un moment dat. După ce am locuit într-un apartament mic din Brooklyn cu gemenii, ne-am mutat, iar eu am decis să stau acasă cu copiii. Am fost norocoasă, fiindcă tocmai trecusem de la slujba fulltime la statutul de freelancer part-time, așa că încă mai câștigam niște bani ca să ne putem descurca. Astfel, mi-am continuat și cariera, care era foarte importantă pentru mine.

A trecut un an și mă simt exact așa cum câteva mame mi-au spus că mă voi simți. „O să regreți că ai lucrat și că ai stat departe de copii, dar nu vei regreta că acum stai acasă cu ei.”Foarte adevărat. Nu regret asta.

Cred că Giuliana ar trebui să o facă. Să stea acasă cu fiul ei. Când a vorbit despre întoarcerea la serviciu într-unul din ultimele episoade ale emisiunii Giuliana & Bill și a spus că nu este pregătită, am simțit-o îngrijorată. „Poate ca ar trebui să abandonez chiar acum ideea!” spunea ea. Cred că orice proaspătă mamă poate să se raporteze la asta, oricât de scurt sau lung (sau inexistent) ar fi concediul de maternitate. Este atât de greu să mergi la muncă atunci când ești confuză și nedormită, dar e frumoasă bucuria de a fi mamă.

Plânsetele sunt preferabile conferințelor telefonice, iar schimbatul scutecelor e mai fain decât o prezentare în power-point. Totul este nou și frumos, chiar dacă puișorului tău îi curg balele și urlă ca din gură de șarpe.

Vei trece peste aceste momente mai repede decât îți dai seama.

Sigur, nu orice femeie este Giuliana, ca să-și permită o astfel de pauză. Dar merită să încercați. Merită din plin acest timp pe care îl petreci cu bebelușul, chiar și după ce mai crește, toate acele lucruri pe care el le face pentru prima dată și tu le vezi prima, toate acele sărutări pentru a alina durerea, toate acele cuibăreli, toate acele momente în care copilul învață de la tine și tu de la el… Nu va fi ușor, pentru că a fi director executiv în propria gospodărie este treabă dificilă, fără pauze. Uneori nu mai ai timp nici să faci duș. Adio cumpărături în pauza de prânz, adio pantofi cu toc și rochii frumoase! Este serviciu fulltime cu ore suplimentare. Este una din cele mai importante cariere.

Și chiar merită, v-am zis!

 

Sursa: The Stir

Traducere: Alexandra Maria Vieru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button