avort

DE LA UN CITITOR: Scrisoare imaginară către primarul care vrea să fie Președintele SUA

Statele Unite din 2020. Pete Buttigieg este primarul democrat al localității South Bend, Indiana. În septembrie 2019, în casa dr. Ulrich Klopfer, care a activat în această localitate, s-au descoperit 2.246 de copii avortați și conservați în formol. Reacția lui Buttigieg față de atrocitățile descoperite în casa dr. Klopfer a fost tardivă și neconvingătoare.

Mai jos este o scrisoare imaginară către candidat din partea unui susținător al unei organizații pro-viată românești care se pune în pielea unui cetățean american. Ce i-ar transmite unui astfel de candidat la Alegerile Prezidențiale?


Domnule primar,

Vă scriu ca om, creștin și reprezentant al unei organizații care promovează viața de la concepție și până la moartea naturală. Dacă aș fi cetățean american cu drept de vot, mi-aș dori ca cei care pot ajunge la conducerea Americii să fie cu adevărat oameni cinstiți, cu conștiință vie, apărători în primul rând ai vieții cetățenilor americani și nu doar ai propriilor interese politice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai ales că sunteți și candidat la președinția SUA, consider că poziția dumneavoastră față descoperirea crimelor incalificabile săvârșite de doctorul Dr. Ulrich Klopfer, susținător, ca și dumneavoastră, al avortului până în momentul nașterii, este extrem de slabă și târzie.

Desigur că astfel de fapte sunt inacceptabile și trebuie investigate, așa cum ați spus, însă nu este suficient doar atât. Faptul că un medic a putut ajunge să facă astfel de lucruri dovedește cât de periculoasă este convingerea că avortul e permisibil până în momentul nașterii.

Ce vi se pare, de fapt, inacceptabil? Că i-a conservat pe acești copii, sau că i-a avortat?

Unde începe crima ? Eu cred că ea începe de fapt din momentul avortului. Copilul este o ființă vie din momentul conceperii sale, iar dacă asupra acestui lucru mai sunt unii care au dubii, faptul că e o ființă vie la apropierea nașterii este indubitabil. Ce diferență este între avortarea lui în plinătatea dezvoltării sale, când e gata să iasă în lume, și omorârea lui imediat după naștere, fie și la o secundă după ce s-a născut ? Nu ați califica acest ultim fapt drept crimă ? Și dacă da, cum cred că sunteți de acord, pentru că sunteți un om cinstit, atunci nu este și avortul tot o crimă ?

Consider că acest caz nu trebuie tratat doar cu o investigație judiciară, ci trebuie să declanșeze o adevărată dezbatere publică. Aici nu este vorba de politică, ci de viață și moarte. Viața sau moartea unor copii. Sănătatea și îngrijirea medicală a mamelor este un subiect important, care trebuie de asemenea abordat, dar nu rupt de soarta copilului. Multe femei nu cunosc în profunzime ce înseamnă să ai o sămânță de viață în tine, să o crești și să o oferi întregii lumi, nu înțeleg urmările unui avort. Numai o femeie și o mamă care a trecut prin astfel de experiențe poate vorbi cu sinceritate despre aceste lucruri extrem de grave. O dezbatere publică onestă, în care toate punctele de vedere ar putea fi exprimate, ar ajuta foarte mult.

Domnule primar,

Sunteți un potențial președinte al SUA. Astfel de probleme, care țin de viață, de etică, de sănătate, sunt esențiale pentru orice țară. Consider că, în pofida opiniilor pe care le-ați exprimat până acum, aveți puterea de a le reconsidera, sau cel puțin, de a deveni port-drapelul unei dezbateri pe această temă.

Dacă aș fi cetățean american cu drept de vot, v-aș sugera, domnule Pete Buttigieg, să înțelegeți gravitatea acestei probleme și să acceptați provocarea unei investigații reale, dar și a unei dezbateri serioase cu privire la problema avortului. 

Rămășițele a peste 2.200 de copii nenăscuți au fost găsite la locuința din Illinois a unui fost medic din Indiana, care făcea avorturi și care a murit la începutul acestei luni


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button