avort

Avortul este nociv pentru sănătatea femeilor

În pofida propagandei industriei avorturilor și a susținătorilor pro-avort privind riscurile minime ale avorturturilor, foarte multe studii și analize au relevat faptul că avortul crează riscuri serioase pentru sănătatea femeilor și nu numai.

Avortul crește riscul de cancer la sân

Un studiu efectuat în China a scos în evidență o legătură directă între numărul de avorturi provocate și riscul apariției cancerului la sân. Cancerul la sân s-a constatat într-o măsură mai mare la femeile care avuseseră avorturi, iar rata apariției acestuia a fost semnificativ crescută la femeile cu mai multe avorturi. Concluziile studiului din China pot fi extrapolate la situația din SUA, de exemplu. Cancerul la sân apare la una din opt femei din SUA, iar una din patru femei a avut cel puțin un avort până la vărsta de 45 ani

Avortul cauzează probleme psihice și crește riscul dependențelor

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Multe femei care au avut avorturi recurg la droguri sau alcool și chiar încearcă să se sinucidă. Într-un studiu se arată că 49% din femei recurg la droguri după avort, iar 39% încep să consume alcool în exces. Aproaximativ 14% recunosc că au dezvoltat dependență de alcool sau droguri. 60% au suferit de tendințe de suicid, iar 28% au încercat să se sinucidă, din care jumătate au avut mai multe tentative de suicid.

Izolarea este un alt efect care s-a constatat la unele femei după avort. Acestea continuă să se lupte cu demonii interiori și să pretindă că viața lor este normală și fericită. Multe femei își pot reprima sentimentele și trece printr-o perioadă de negare timp de 5-10 ani, însă emoțiile vor izbucni până la urmă.

Conform unor studii, în primele săptămâni după avort 40-60% dintre femei au o stare negativă. 55% se simt vinovate, 44% au reacții nervoase, 36% se confruntă cu probleme de somn, 31% încearcă un sentiment de regret, iar la 11% le sunt prescrise medicamente psihotrope.

Avortul afectează legăturile mamelor cu copii existenți sau viitori. Sunt cazuri când mamele au devenit violente față de copiii lor după ce au avortat.

Avortul este mult mai riscant decât nașterea

Potrivit American Pregnancy printre efectele secundare în primele 2-4 săptămâni după avort se numără durerile abdominale și crampele, greața, vărsăturile, diarea sau sângerările. La acestea se adaugă complicații mult mai serioase care pot surveni, cum ar fi sângerări abundente sau repetate, infecții ți septicemii, răni ale colului uterin, perforarea uterului sau leziuni ale altor organe. Nu au fost puține cazurile când avorturile s-au soldat cu deces.

Avortul afectează șansele femeilor de a avea copii

3-5% dintre femeile care au avut avorturi sunt afectate de sterilitate, iar riscul e și mai mare la cele care au suferit de boli cu transmitere sexuală în timpul avortului. Dacă o femeie a contactat o infecție în urma unui avort, riscul de avea sarcină extrauterină este de 4 ori mai ridicat.

Avortul poate afecta cervixul. Pierderea sarcinii sau nașterea prematură sunt mai des întâlnite la femeile care au avut avorturi, din cauza leziunilor mușchilor sau peretelui cervixului.

Placenta previa este o altă complicație serioasă a sarcinii care apare mai des la femeile care au avortat.

Avortul poate afecta sănătatea viitorilor copii Un studiu comparativ din 2014 a relevat un risc crescut de apariție a leucemiei mieloide sau a celei limfoblastice la copiii a căror mamă a avut avort înainte de a-i naște.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button