sindrom Down

De ce omorâm copiii cu sindrom Down?

DownSyndrome

Un nou document semnat de Mark Bradford, președintele Fundației Jérôme Lejeune din Statele Unite, una din cele mai mari organisme din lume care ajută copiii cu sindrom Down și familiile lor, explică cum copiii cu sindrom Down sunt exterminați și ce politici ar putea ajuta la încetarea acestor forme inumane de violență și discriminare.

Vă prezentăm un extras din acest document.

“În Statele Unite, aproximativ 6.000 de copii sunt născuți în fiecare an cu sindrom Down (incidența la naștere este de 1 la 700).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sindromul Down este cea mai comună cauza genetică a dizabilității intelectuale. În Statele Unite numărul persoanelor cu sindrom Down este cuprins între 250.000 și 400.000, iar în lumea întreagă este de 6 milioane.

Sindromul Down este o condiție medicală genetică foarte complexă ; fiind, de asemenea, un fenomen sociologic foarte complex care este emblematic prin întrebările pe care le ridică despre calitatea vieții, avortul selectiv, precum și extinderea și legitimitatea cercetării privind tratamentului medicamentos pentru creșterea cunoașterii despre această dizabilitate intelectuală. Emblematic, deoarece sindromul Down  oferă o primă dovadă asupra modului în care societatea răspunde la diferență și dizabilitate, prin oferirea de modalități cât mai sofisticate pentru ecografii prenatale, într-o cultură pro-avort.

Cel mai recent studiu privind rata avorturilor efectuate după ce sindromul Down a fost diagnosticat prenatal arată că intervalul ratelor de avort e cuprins între 61% și 93% în Statele Unite (depinde de câțiva factori cum ar fi stadiul sarcinii în care e descoperit, regiunea geografică, etnia și credința religioasă).  În Franța, unde ecografia prenatală a fost înscrisă în politica publică, rata a crescut la 96%.

Cu această rată foarte ridicată, cercetarea făcută de Dr. Brian Skotko, co-director al Programului Sindrom Down la Spitalul General Massachusetts, este izbitor. El a arătat faptul că:

99% dintre persoanele cu sindrom Down sunt fericite cu viețile lor
97% dintre persoanele cu sindrom Down le place cine sunt
99% dintre părinți își iubesc copiii cu sindrom Down
5% dintre părinți se simt rușinați de copilul lor
97% dintre frați și surori, cu vârste între 9 și 11 ani, spun că își iubesc frații.

Persoanele și familiile care trăiesc cu sindromul Down raportează satisfacție în viețile lor, dar, în continuare, majoritatea părinților continuă să aleagă avortul în urma diagnosticelor prenatale.

Contrastul prezentat între aceste două surse ridică un semn de întrebare legat de modul în care este dat diagnosticul prenatal, percepția suportului pentru oamenii cu dizabilități intelectuale și familiile lor și stigmatul care rămâne în continuare cu privire la dizabilitățile intelectuale.”

Traducere: Violeta Marcu

Sursă: Turtle Bay and Beyond

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button