teoria genului

De acum înainte sexul unui nou-născut în New York poate fi „X”

Adaptare după Hank Berrien, Daily Ware

Pentru prima dată în istorie, orașul New York oferă părinților copiilor nou-născuți sau oricărei persoane care nu vrea să-și recunoască sexul biologic, o a treia opțiune: sexul „X”.

Opțiunea a devenit disponibilă ca urmare a intrării în vigoare la 1 ian. 2019 a legii semnate în octombrie anul trecut de către primarul Bill de Blasio. Acesta a declarat că „legea conferă cetățenilor libertatea de a spune autorităților cine sunt, și nu invers”.

De Blasio s-a adresat transsexualilor newyorkezi spunându-le: „Fiți voi înșivă! Trăiți adevărul vostru! Știu că orașul New York va avea sprijinul vostru”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Corey Johnson, președintele Consiliului orașului Ney York, care a avut inițiativa legislativă, a adăugat: „Nu este nevoie de un doctor să îți spună cine ești sau de un doctor care să îți modifice certificatul de naștere pentru a-ți reflecta adevărata identitate. Această legislație inovatoare va face certificatele de naștere din New York mai incluzive și va transmite lumii un semnal puternic că guvernul orașului New York lucrează pentru toată lumea”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button