Marxism culturalopinii

Daniel Șendre: Donald Trump versus Big Wolf

de Daniel Șendre, Facebook

Toată planeta urlă că „Trump amenință democrația”, prin faptul că nu acceptă senin rezultatul alegerilor. Inclusiv mie îmi sună rău, pentru că de la un președinte american te aștepți la decență și ceva grație. La alegerile din 2008, un alt republican de-ai săi, John McCain, le-a avut, deși lupta în campanie a fost la fel de dură. Eu aleg însă să NU fiu superficial și să merg un pic mai departe. Două întrebări, așadar:

1. Cine amenință democrația, de fapt?

2. De ce e greșit ce face Trump?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ideea de a găsi un răspuns, trebuie să ne punem în locul lui Trump. Acuzat că a candidat la preșidinție mânat de interese meschine și creditat cu șansa porcului de Ignat, tipul ăsta a câștigat totuși alegerile, lăsând omenirea cu gura căscată. Câți dintre noi am crezut că “bufonul” va deveni cel mai puternic om de pe Planetă!?

Secretul lui Trump din 2016 a fost unul simplu. Milionarul a făcut foarte limpede faptul că el NU E POLITICIAN, ci doar un om care vrea să îi fie mai bine Americii. Trump s-a poziționat, așadar, ca un viitor președinte REAL, neîncorsetat de interese, în afara absurdității de a fi politically correct și, cel mai important, un președinte imposibil de manevrat. Omul de afaceri avea repere clare și convingeri puternice, bune sau rele, nu contează, ideea e că erau de nezdruncinat. Cu ele a pornit Trump la drum în mandat și nu s-a abătut de la planul său nici măcar un pas. Le-a promis americanilor că va ridica economia!? A ridicat-o, bifând record după record! Le-a promis că se va lupta cu progresismul deșănțat!? S-a luptat! Le-a promis că va retrage America din războaie costisitoare!? A retras-o! Le-a promis americanilor zidul!? L-a ridicat! Și exemplele pot continua, tot ce le-a promis Trump oamenilor a făcut!

Acum să vedem cum.

Încă din prima zi ca președinte, împotriva lui Trump s-au dezlănțuit URGIILE. Țineți minte circul facut de mass-media cu mulțimea de la investirea lui, da!? Porcăria aia a durat câteva luni. MASS-MEDIA, colosul ăsta infernal, mașinăria perfectă de control și manipulare s-a urcat efectiv cu picioarele pe el. Președintele în funcție a fost atacat susținut, zi-lumină, ani în șir, nimic din ce a făcut bine nu a fost evidențiat, dimpotrivă, presa a scos din imperfecțiunea trecutului omului Donald Trump tot ce a găsit rău, iar când n-a mai găsit, a inventat. Trump s-a luptat de la început cu presa ȘI NU EL i-a subminat importanța în lumea liberă, ci chiar presa și-a spulberat credibilitatea în fața publicului!

O luptă total inegală pe care președintele a câștigat-o!

Atât de părtinitoare au fost televiziunile și ziarele, încât Trump a fost nevoit să comunice DIRECT cu oamenii, prin mesaje țintite și limitate pe social media, schimbând definitiv modul în care se face politică.

Trump s-a luptat în același timp și cu TOATE INSTITUȚIILE PUTERII ÎN STAT, începând de la Congres până la Instanțe, nu doar cu democrații din opoziție. Cu alte cuvinte, pentru a putea face ce le-a promis oamenilor, “bufonul” a trebuit să se lupte cu toată America!

Și a câștigat inclusiv lupta asta, din moment ce am stabilit, for a fact, că a făcut tot ce a promis în campanie. Sper că nimeni nu contestă lucrul acesta!

L-au batjocorit, i-au blocat toate proiectele în parlament, i-au contestat toate deciziile în Instanță, l-au hărțuit în permanență, au încercat să-l suspende, TOT CE POATE FI MAI MURDAR în politică oamenii ăștia AU ARUNCAT ÎN LUPTA cu el, o luptă atât de INEGALĂ, purtată pe toate FRONTURILE! Au inventat, au mințit sub jurământ, au tras în el din toate pozițiile, au cheltuit miliarde în încercarea de a-l da jos din funcție și totuși n-au reușit. Trump a fost cel mai hărțuit om în funcție, din istorie, fără discuție!

De ce am zis “om în funcție” și nu politician!? Știți deja! Sistemul nu a acceptat nici o secundă pe unul provenit din afara lui și nici nu va accepta vreodată. Sistemul este cel pe care l-am denumit BIG WOLF.

Pus totul în termeni mai simpli acum.

Ești Trump. Iți folosești banii personali în campanie, refuzi să încasezi salariu din bani publici ca președinte, ești atacat sălbatic încă din prima zi, te lupți cu toate instituțiile din America, nu doar cu mașinăria mass-media și scapi la mustață fără să fii suspendat. TWICE. Pentru toate acuzațiile a fost exonerat, fiindcă teama de pușcărie a fost prea mare, în final, pentru unii, nu știm.

Cine a atacat democrația, în fapt? Cine nu a respectat dorința oamenilor în 2016? Cine a lovit furibund într-un președinte ales în mod democratic? Contracandidatul și-a recunoscut atunci înfrângerea.

MASS-MEDIA. INSTITUȚII. JUDECĂTORI. POLITICIENI. HOLLYWOOD. SOCIAL MEDIA.
VS
TRUMP.

A fost acesta un război egal? E măcar uman ce a fost obligat să înfrunte un președinte legitim?

Și dacă ai reușit să te pui în pantofii lui Trump, sigur nu înțelegi de ce e convins omul ăsta că alegerile nu sunt chiar corecte? Dincolo de lucrurile discutabile care apar, sigur ar fi deplasat să crezi că MAȘINĂRIA cu care te-ai luptat timp 4 ani NU S-A OPRIT BRUSC din a juca MURDAR? Mă întreb, mai departe, cine ar fi nebunul în cazul acesta!? Chiar realitatea cu care s-a luptat l-a transformat într-un paranoic pe președintele US, ceea ce este al naibii de trist!

Mai mult, de ce e greșit ce face acum Trump!?

Omul ăsta atât de IMPERFECT are aproape 80 de milioane de americani în spate, mă refer la votanți, buni, răi, cum sunt, cu câteva milioane mai mulți decât a avut în 2016. Este un alt record pentru un președinte în istoria Americii! Adugați copiii lor și veți realiza că Trump luptă „până la ultima suflare” pentru aproximativ 150 de milioane de oameni, care nu doar ca l-au mandatat specific în acest sens, dar care îl și consideră drept ultima speranță împotriva a ceea ce reprezintă BIG WOLF.

Sună aiurea ce zic? Conspirativ chiar?

Vă dau o singură știre, pentru a și reflecta, în același timp, toți – liberali, moderați sau conservatori – la ce asistăm!

Twitter a anunțat, PUBLIC, că după ce va înceta să mai fie președinte, Trump nu va mai beneficia de tratament special, acordat tuturor celor care au mai mult de 250 de mii de urmăritori. Ce spune Twitter, în fapt, este nu numai că îi va șterge în continuare mesaje lui Donald Trump, dar că îi va suspenda și contul, cel mai probabil.

Adică exact ce au cerut, deja, la fel de public, doi politicieni democrați.

Adică exact ce au pățit și continuă să pățească toți cei al căror discurs nu se aliniază la noua normalitate care ni se (propune) impune.

Twitter va fi urmat în acest sens de Youtube și Facebook, bănuiesc, ca și până acum.

Războiul cu BIG WOLF nu este pierdut numai de Donald Trump, ci de întreaga lume.

Iar omenirea descrisă de Orwell în “1984” aplaudă.

Ultimul om atât de imperfect și de inadecvat uneori, dar destul de puternic, prin funcție, care avea forța și era dispus să se LUPTE, tocmai ce a picat. Ultima voce ÎMPOTRIVĂ va fi înăbușită nu numai de către presa ostilă, ci și de social media.

Damage-ul e ireparabil, iar efectele lui imposibil de calculat.

Salut noul președinte al Americii ales printr-un proces democratic, dar deplâng pierderea echilibrului prin înclinarea forțată și atât de nedreaptă a balanței!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Atunci cand a fost votat , americanii au votat un Presedinte ANTI SISTEM asa cum era perceput Trump insa , s-a vazut ca , d e fapt acest Presedinte , in afara de-a ridica un zid la granitza cu Mexicul a reusit DIVIZAREA AMERICII in REPUBLICANI adica aia bunii si-n DEMOCRATI adica… aia raii . ” Salut noul președinte al Americii ales printr-un proces democratic, dar deplâng pierderea echilibrului prin înclinarea forțată și atât de nedreaptă a balanței!” Lasa-i sa se ” bucure ” si americanii de aceeasi „dezechilibrare a balantei ” de care ne ” bucuram ” si noi romanii de ceva ani incoace si…apoi sa-i vad cand si-or da seama de asta , ce vor mai face caci , DEMOCRATIA INSEAMNA LEGI IMPLACABILE ADICA , INCLUSIV FAPTUL DE-A ACCEPTA C-AI FOST FURAT PE FATZA ! Intrebare domnule Sendre : oare de ce , d e cateva zile incoace , toti ” analistii ” , toti „specialistii „, toti ” formatorii d e opinii ” nu mai pronunta TRAMP ci… TRUMP ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button