Marşul pentru Viaţă

Cum a fost și ce s-a spus la Marșul pentru viață 2022 de la Iași (FOTO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață de la Iași a fost organizat sâmbătă de Pro Vita Iași. Aproximativ 1.000 de participanți au mers pe traseul Piața Unirii – Colegiul Național – Bd. Independenței – Str. I. C. Brătianu – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii și au asistat la discursuri și momentele artistice susținute pe scena din Piața Unirii.

În debut, membrii Asociației „Studenți pentru Viață Iași” au interpretat imnul „Marșului pentru viață”, după care au urmat momente artistice susținute de Corul „Junior” al Operei, condus de Raluca Zaharia, Corul „Marii Uniri” al Ateneului și interpreta Laura Dinu, tânăra devenită celebră prin participarea la concursul televizat „Românii au talent”.

Invitații Marșului pentru viață de la Iași au fost primarul Mihai Chirica, preoteasa Iulia Fotea, dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternității „Elena Doamna” din Iași, și mame care au ales viața pentru copiii lor. Părintele Vicar administrativ Marian Timofte a fost delegatul Mitropolitului Moldovei și Bucovinei la eveniment.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Vorbind de normalitate, putem vorbi de familie. Știm că această manifestare se desfășoară în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, iar sărbătoarea Bunei Vestiri înseamnă, de fapt, sărbătoarea Întrupării Domnului”, a spus delegatul Mitropoliei.

„Momentul zămislirii Domnului este considerat momentul Întrupării – nu cel al Nașterii Domnului, ci cel al zămislirii – la fel cum noi ar trebui să adăugăm, în ziua când ne serbăm împlinirea anilor, încă nouă luni. În fapt, noi existăm cu nouă luni înainte de a ne fi născut”, a explicat Părintele Marian Timofte.

Evenimentul a mai subliniat cât de puternică este solidaritatea în contextul actual, când este vorba de susținerea vieții, a mamelor și copiilor refugiați. La eveniment a luat cuvântul Ludmila Saraciuc, o mamă cu șase copii refugiată din Ucraina.

„Am dori să mulțumim Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului că ne-au avut în pază și că am putut ajunge în țara dumneavoastră. Am fost primiți de oameni cu inimă mare. Mulțumiri speciale îi aducem Mitropolitului Teofan și obștii Mănăstirii Hlincea, prietenilor și vecinilor, precum și familiei care ne-a cazat – sunt frații și surorile noastre – pentru faptul că ne-au susținut, ne-au cazat și (ne-au oferit) mult sprijin. Vă mulțumim din suflet și fie ca Bunul Dumnezeu să vă aibă în pază pe toată lumea. Am fost primiți de oameni cu suflete bune!” a spus Ludmila Saraciuc.

Marșuri pentru viață au fost organizate și în alte municipii din regiune: Botoșani, Darabani, Dorohoi, Piatra Neamț.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button