dizabilităţidizabilităţi fizice

Cristina Stoian, blogger: Lorelai, o minunată lecție de viață

lorelai1-580x422

cristinastoian.ro, 3 iunie 2017

Anul 2011, la televizor se tot anunța o nouă emisiune, „Românii au talent”. Formatul acesteia mi-a stârnit curiozitatea atât de tare încât am urmărit cu sufletul la gură primul sezon. Eram fascinată ! Nu îmi puteam imagina că există oameni atât de talentați. Cu fiecare ediție descopeream noi eroi. Am descoperit beatbox-ul, bartending-ul, am văzut spectacole de vis și am ascultat voci minunate.

Anii au trecut, iar timpul nu mi-a mai permis să urmăresc chiar toate emisiunile. Însă nu am ratat aproape nicio finală. Am fost dezamăgită de multe ori deoarece aveam impresia că premiul cel mare a mers fie la un caz social fără un talent atât de deosebit încât să merite această onoare, fie la altcineva decât preferatul meu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar anul acesta totul s-a schimbat. Consider că a câștigat exact persoana care merita cel mai mult din toate punctele de vedere, Lorelai Moșneguțu.

lorelai-mosnegutu

Pe numele real Alberta, cea mai talentată româncă a anului 2017 s-a născut fără mâini și fără femur la ambele picioare. A fost abandonată de mama sa la naștere, iar medicii nu au crezut că va supraviețui mai mult de câteva zile.

Însă ea a vrut să trăiască, iar la numai două luni s-a întâmplat prima minune din viața ei: a fost adoptată de o femeie extraordinară care i-a oferit familia și iubirea de care avea nevoie. „Mama Vio“ sau Veronica Pârvulescu, asistent maternal, a fost cea care a crezut în Lorelai și în șansa ei la o viață normală. Deși nu a vorbit timp de trei ani și nu a mers până la patru ani, „mama Vio” i-a pus un creion între degetele de la picioare fetiței încă de la vârsta de 6 luni.

Acum, Lorelai are 14 ani și reprezintă o lecție de viață pentru fiecare persoană pe care o întâlnește. Fetița participă cu bucurie la olimpiadele de biologie și geografie, are 50 de diplome și 25 de trofee, a scris deja cu degetele de la picioare 10 cărți de poezii, pictează cu pensulă și culori la fel de ușor cum tastează la laptop și în plus, cântă foarte bine atât cu vocea cât și la orgă sau pian.

Deviza după care se ghidează micuța este „Cad de zece ori și mă ridic de 20“. Astfel, la  doar 10 ani Lorelai a fost cea care i-a încurajat pe militarii români de la Garnizoana Târgoviște înainte de a pleca în misiune în Afghanistan.

Așa cum spune chiar ea într-un interviu, „misiunea ei este să facă lumea mai fericită prin scris și prin cântec.“ Iar această misiune se pare că i-a reușit, având în vedere faptul că aseară, publicul a decis ca Lorelai să primească marele trofeu al emisiunii „Românii au talent”: Lorelai primind trofeul emisiunii.

Copila minune a primit premiul cu modestie și lacrimi în ochi, spunând că dorește cu acești bani să își cumpere un apartament la parter sau la etajul unu cu mobilă personalizată, să investească în cariera ei muzicală, iar restul sumei să o doneze.

Ce am învățat eu de la Lorelai?

  • Că viața merită trăită oricât de grea ar părea;
  • Că nu trebuie să încetăm niciodată să credem în visurile și planurile noastre;
  • Că trebuie să ne oprim din a judeca dreptul la viață al celor din jurul nostru;
  • Că trebuie să acordăm oricui o șansă indiferent de modul în care arată sau se exprimă;
  • Că trebuie să privim fiecare succes cu modestie;
  • Că nu trebuie niciodată să uităm de unde am plecat;
  • Că trebuie să credem mai mult în Dumnezeu și în îngerul păzitor pe care El ni-l trimite la Sfânta taină a botezului.

Am postat acest articol în categoria „Modele și valori” deoarece cred cu tot sufletul că Lorelai este un model pentru noi toți, este o adevărată lecție pe care Dumnezeu ne-o oferă doar pentru a ne aminti cât trebuie să fim de fericiți că am primit acest dar numit VIAȚĂ !

Închei cu un citat al lui Octavian Paler, care poate reprezenta în același timp și o invitație către schimbarea unor mentalități:

“Atinge steaua de neatins și nu-i uita pe cei ce au crezut în tine!”

 

Surse: Adevarul.ro
Foto: Facebook, Pro TV

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button