familie

Cristian Tudor Popescu despre 25 de ani de Internet: „Copiii de azi nu sunt copiii părinților lor, ci ai acestei mame, www”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Digi24, despre modul în care internetul a schimbat lumea. Copiii de azi nu mai sunt educați de părinți, ci de noua tehnică de calcul, spune el.

Jurnalistul mărturisește că, atunci când internetul a început să devină cunoscut publicului larg, a făcut „una dintre cele câteva grave erori de gândire” din viața sa: a crezut că oamenii care folosesc noua tehnologie vor fi schimbați în bine.

Îmi spuneam că cineva care folosește un calculator nu poate fi rasist. Vă închipuiți că puteam să gândesc așa ceva?”, spune el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Modul în care am fost contrazis este mai mult decât spectaculos. După cum s-a văzut, tot ce e rău în om devine și mai rău cu ajutorul noii tehnologii, este magnificat, și este adevărat că tot ce e bun poate fi ajutat să se răspândească cu ajutorul aceleiași tehnologii. Orice unealtă pe care o produce omul are două fațete”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Ce se întâmplă acum ca fenomen global, după părerea mea, de proporții și de influență, este faptul că valorile individului sunt înlocuite cu valorile masei. În modul în care se judecă, se acționează în plan mondial. Acest www aduce niște mase virtuale cu mult mai mari decât ce se putea strânge într-o piață de-a lungul istoriei. Iată că internetul poate să fie ultima redută a libertății atunci cand celelate mijloace de comunicare sunt stăpânite de către puterea dintr-un stat totalitar, rămâne un mijloc de comunicare între cei care vor să lupte în continuare și chiar să reușească,”, spune jurnalistul.

Sau internetul poate să fie un vehicul pentru răspândirea echivalentului ciumei, iata ciuma psihică de care vorbeam, aceasta a atentatelor, a uciderii unor oameni”, adaugă el.

Generațiile de oameni de până acum au fost crescute de alți oameni. Fie am învățat de la alți oameni, fie din cărți. Acum, generațiile ultime sunt educate de către noua tehnică de calcul. Copiii de azi nu sunt copiii părinților lor, ci ai acestei mame, www”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button