adolescenţiprostitutietrafic de persoane

Cotidianul.ro: NOI DOVEZI despre TRAFIC DE MINORE la bazele militare americane din România / Episodul 2 – KOGĂLNICEANU

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cotidianul.ro continuă să publice Dezvăluirile Anei Maria Nuciu, fost translator la Baza americană NATO de la Kogălniceanu, privind existența unui adevărat BORDEL în interiorul acestei unități militare.

Rezumatul primului episod

Documentul publicat integral în primul episod, care a fost trimis către DIICOT, devoalează existența acestui BORDEL în baza militară de la Kogălniceanu. Ana Maria Nuciu a depus Plîngerea penală împotriva lui OTTO BUSHER III, comandantul Forțelor SUA staționate în Baza militară de la Kogălniceanu, și LLOYD SPARKS, plutonier adjutant principal al Organizației BSAST, care era mîna dreaptă a comandantului.

Cei doi sînt acuzați că au înființat un BORDEL pentru militarii americani în interiorul UM 01837, într-una din clădirile P, unde:

„erau exploatate sexual mai multe tinere (între care unele minore), ce erau ținute sub pază, conform declarațiilor angajaților civili ai US Army din baza de la Kogălniceanu”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ana Maria Nuciu precizează că de această situație șocantă aveau cunoștință și autoritățile militare române, care aveau atribuții de control asupra persoanelor care intrau în bază. Fosta translatoare descrie cu lux de amănunte cum au intrat cîteva prostituate în baza militară, aduse cu mașina de doi angajați civili americani, și conduse chiar în biroul comandantului Otto Busher, situat vis-a-vis de biroul traducătorilor, unde lucra chiar Ana Maria Nuciu!

Amenințare cu moartea dacă nu se potolește

De scoaterea fetelor din unitate se ocupa un oarecare Mark Boggs, care, simțindu-se protejat de comandant, și-a permis chiar s-o amenințe pe Ana Maria Nuciu că o va călca cu mașina dacă își mai bagă nasul în afacerea sexuală de care se ocupa!

[În continuare, Cotidianul.ro prezintă înregistrarea audio și transcrierea ei în engleză, urmată de traducerea în română – n.red.]

Traducere în limba română

AN: Bună dimineața … [text neinteligibil] … Mi-ați spus ceva ieri..
MB: Da
AN: N-am putut să înțeleg exact ce mi-ați zis, dar am auzit părți din ce ați spus și punându-le laolaltă nu cred că ce ați spus e ceva plăcut. De aceea vreau să vă întreb ce spuneați?
MB: Când?
AN: Am auzit dintr-o dată „Fuck”, „and I’ll run you over” (și o să te calc cu mașina)
MB: Oh, oh ieri seară când eram…
AN: Da, da aseară , n-am putut, n-am putut să înțeleg foarte bine și de-asta am vrut să mă asigur că ce ați spus nu este … ce spuneați?
MB: Am spus că trebuie să ai ceva meditativ (n.t. în tine). Trebuie să reflectezi mai mult sau o să ajungi să fii călcată.
AN: Să reflectez, însemnând ce?
MB: Stii reflecția? Oamenii… [text neinteligibil]… haina ta e închisă la culoare.
AN: Deci nu m-ați înjurat? Nu m-ați amenințat?
MB: Nu.
AN: Nu? OK. Deci doar vă făceați griji pentru mine?
MB: A fost mai mult o glumă.
AN: Mai mult o glumă? Dumneavoastră faceți astfel de glume? Pentru că eu cred că am auzit „Fuck”, și n-am înțeles ce ați spus după, dar punând la un loc înjurătura cu ” și o să te calc cu mașina” a fost ceva ce nu cred că e în regulă. Si de aceea, asta am vrut să vă întreb, ce îmi spuneați de fapt?
MB: Asta am spus.
AN: Asta ați spus? OK.
MB: Crezi că asta a fost anormal? Este, este ceva ce nu stă în caracter?
AN: Să spui „Fuck”.

Simțindu-se amenințată, Ana Maria Nuciu s-a adresat Secției de poliție Mihail Kogălniceanu, însă comandantul a convins-o să renunțe la plîngere, temîndu-se de consecințele deschiderii unui astfel de dosar. Ana Maria Nuciu, însă, a insistat să se precizeze aceste lucruri într-un document, astfel încît, dacă i se va întîmpla ceva să se știe care este cauza!

La cîteva zile, Mark Boggs a dispărut din bază, după ce Ana Maria Nuciu ceruse să fie pusă în legătură cu departamentul de la US Army care se ocupa cu cercetările, dar locul lui Boggs, în ceea ce privește serviciile sexuale pentru comandant, a fost preluat de un oarecare domn L.

Ce a găsit Ana Maria Nuciu într-un calculator despre bordel?

Toată povestea bordelului a apărut dintr-o eroare a acestui personaj care, atunci cînd calculatorul Anei Maria Nuciu s-a stricat, i-a dat spre folosință, fără să-l formateze, chiar calculatorul unui angajat român care-i traducea comandantului mesajele către prostituate, în care erau chiar și sumele pe care acesta le plătea pentru serviciile sexuale!

Acest L. a încercat să șteargă din calculatorul Anei Maria Nuciu anumite fișiere în care erau traduse conversațiile pe care comandantul Otto Busher le avea chiar cu prostituatele, însă, ghinion!, ele fuseseră deja salvate, astfel încît acum sînt și în posesia noastră. Veți observa într-un fișier chiar sumele plătite pentru serviciile sexuale! Priviți-le cu mare atenție:

Iată cîteva capturi de pe acest film pe care Ana Maria Nuciu l-a trimis la Parchetul Militar București, unde găsiți acele conversații ale comandantului, traduse în limba română de cel care avusese calculatorul înainte de a-i fi repartizat fostei translatoare:

Toate aceste probe, alături de un DVD și alte materiale au fost predate anchetatorilor care au fost nevoiți la un moment dat să deschidă un dosar, însă rezoluția lor este una incredibilă. Cazul a fost clasat cu argumente dintre cele mai penibile:

După cum se observă, procurorii militari au audiat mai multe cadre și au făcut verificări, însă spun că au cercetat doar registrele de intrări pentru a descoperi „fetele”, numai că, la mintea cocoșului, este de înțeles că Ana Maria Nuciu se referă la persoanele care au intrat în bază fără să fie înregistrate!

Pe fila 3 a Ordonanței, acolo unde Ana Maria Nuciu se referă la hărțuirea și amenințările cpt. Alexander R. Gardiner, procurorul precizează care este motivul real pentru care dosarul a fost clasat:

Avînd în vedere Legea nr. 291/2007, Ordinul comun M115/158/44/C/2015, precum și Acordul NATO-SOFA, competența de cercetare a faptelor săvîrșite de către cadrele armatei SUA pe teritoriul României aparține organelor judiciare ale SUA, acestea fiind sesizate de către petentă”

În aceste condiții, precizate chiar de către procurorii militari care au clasat Plîngerea penală a Anei Maria Nuciu, este clar că aflarea adevărului nu a fost obiectivul anchetei, ci, din contră, ascunderea lui! Și, astfel, își imaginează cineva că desfacerea contractului de muncă al Anei Maria Nuciu, după dezvăluirile sale, este străină de acest obiectiv?

– Va urma –

Din Episodul 3:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. E adevarat, uitat-ti la filmul The Whistleblower cu Rachel Weisz care e bazat pe istorie adevarata cu ce sa intamplat in Bosnia dupa razboiul balcanic din anii 90, f trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button