familie

Coreea de Sud: Președintele cere un minister special pentru a redresa rata fertilității, cea mai scăzută din lume

de Redacția Stiripentruviata.ro

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, a cerut joi, 9 mai 2024, înființarea unui minister care să redreseze rata natalității din țară, în prezent cea mai mică din lume.

„Ne aflăm aproape într-o urgență națională”, a spus președintele într-un discurs, conform G4 Media.

Deși guvernul sud-coreean cheltuie un buget uriaș pentru a încuraja nașterile, rata fertilității este de 0,72 copii la fiecare femeie (rata minimă de înlocuire a populației).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru a menține populația la nivelul actual (51 de milioane de locuitori), fiecare femeie sud-coreeană ar trebui să nască în medie 2,1 copii pe parcursul vieții.

În acest ritm, populația țării aproape că se va înjumătăți, ajungând la 26,8 milioane de locuitori până în 2100, potrivit Institutului pentru Măsurarea și Evaluarea Sănătății de la Universitatea Washington din Seattle (SUA).

Guvernul sud-coreean a cheltuit miliarde de euro încercând să încurajeze nașterile prin plăți de alocații, servicii de îngrijire a copiilor și ajutor pentru tratamentele de infertilitate.

Potrivit experților, numărul scăzut de nașteri se datorează în principal prețurilor proprietăților și costului ridicat al creșterii copiilor într-o societate competitivă, care face dificilă găsirea de locuri de muncă bine plătite.

Faptul că femeile trebuie să muncească și la slujbă, și acasă, în gospodărie, este un factor care contribuie la înrăutățirea situației demografice.

Vârsta medie la care o femeie dă naștere primului copil în Coreea de Sud este de 33,6 ani.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button