familie

La o analiză din „Adevărul”. Comentariu despre drepturile prost înțelese: „Un om orb este demn de respect, dar nu putem de dragul unui egalitarism absurd să-i dăm carnet de conducere”

„Adevărul” a publicat de curând o analiză care concluzionează că referendumul pentru căsătorie ar reprezenta o chestiune de securitate națională nu pentru că este vorba despre viitorul familiei românești, ci pentru că problema ar putea fi instrumentată de regimul Putin în favoarea consolidării influenței acestuia în România.

Redăm (cu sublinierile redacției) răspunsul comentatorului Ali Gheri Dante la alegațiile din articol:

Analiza, ca și multe altele, sunt niște exagerări. În primul rând, referendumul este un demers cât se poate de democratic (vezi Brexit), iar în privința homosexualității, el a fost aplicat deja în Croația, Irlanda și curând în Australia. Dată fiind prognoza rezultatului previzibil la noi, se agită apele, încercându-se împiedicarea unui proces democratic firesc. În societățile occidentale există o masă mai mică sau mai mare de indivizi care nu agreează ideea „căsătoriilor” gay, deci nimic anormal să ai acestă opinie. La nivelul anumitor elite și a mediei, s-a încetățenit tendința de a împărți oamenii între înapoiați și progresiști. Asta face [parte] dintr-o ofensivă împotriva a tot ce are o aură de să-i spun „tradițional” și darâmarea tuturor elementelor de identitate existente. Să fim clari: a fi împotriva acestui tip de „căsătorie” nu înseamnă deloc neapărat că cineva este homofob sau retardat. Asta este un abuz de judecată. De altfel, avangarda mișcării o constituie aceeași așa-zisă „elită” care, în majoritatea [ei] este hetero și egalitarist-visătoare și militantistă. Homosexualii au vrut și vor să nu fie discriminați și abuzați, ceea ce este absolut firesc și normal. (…) Altfel, fără prejudecăți, n-am întâlnit încă un argument suficient de logic care să mă facă să cred că homosexualitatea este ceva normal în condițiile în care mai există încă un înțeles al noțiunii de normalitate – o spun fără nicio legătură cu doctrinele creștine, ca să fie clar. Un om orb, de exemplu, este demn de respect, de compasiune, de tot ce poate fi mai pozitiv, dar el nu poate fi numit „normal” și nu putem, de dragul unui egalitarism absurd, să-i dăm carnet de conducere. Restul cu modernitatea, cu rușii care ne amenință sau mai știu eu ce sunt parte din propaganda în mrejele căreia cad spiritele slabe sau parveniții.

Clic aici pentru comentariile despre analiza LARICS postate de cititori la adevarul.ro

Citește și O bucureșteană pe Facebook, despre analiza LARICS: Organizațiile pro-homosexualitate și pretins pro-europene par să fi făcut fix jocul forțelor pe care pretind că le combat (cele ale lui Putin)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button