religie

CNCD a amendat asociația care a defăimat religia ortodoxă într-un spectacol de teatru

de Redacția Stiripentruviata.ro

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat cu avertisment și o amendă de 2.000 de lei Asociația Pride România pentru că a defăimat religia ortodoxă într-un spectacol de teatru organizat în iunie 2019 la Cluj, informează G4Media.ro.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul unei serii de evenimente care promovau problematica LGBT. Actorii au apărut pe scenă purtând văl monahal de măicuță peste bustul gol și tăind ceapă pe o icoană a lui Iisus Hristos pe care o țineau pe genunchi.

Reprezentanții Asociației Pride România s-au apărat spunând că a fost doar o formă de exprimare artistică, dar reclamanții au atras atenția că nu orice se poate scuza sub pretextul artei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button