Marşul pentru Viaţă

Cine este Abby Johnson, una dintre personalitățile care vor vorbi la Marșul pentru viață de la Washington

Adaptare după Shawn Carney, LifeNews

Susţinătoarea mişcării pro-viaţă, Abby Johnson, a parcurs un drum extraordinar de la promovarea avortului la promovarea vieţii.

Abby şi-a părăsit postul de director al unei clinici de avort Planned Parenthood în 2009, după ce a văzut un avort pe viu cu ajutorul unui ecograf cu ultrasunete. A fost şocată să vadă cât de asemănător era bebeluşul care urma să fie avortat cu propria ei fiică, aflată la acel moment în burtică, ea fiind însărcinată, aşa cum o ştia din imaginea făcută la ecograf. Ea a văzut, de asemenea, cum bebeluşul se răsucea şi se zbătea pentru a evita aspiratorul utilizat în timpul procedurii de avort.

Abby a scris despre această experienţă în cartea sa “Unplanned: The Dramatic True Story of a Former Planned Parenthood Leader’s Eye-Opening Journey across the Life Line –De-planificat: Povestea dramatică dar adevărată a unei călătorii revelatoare către mişcarea pro-viaţă a unui fost leader al clinicilor de avort Planned Parenthood”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„În scurt timp”, a scris ea, „bebeluşul arăta … stors ca o cârpă,  încolăcit şi ghemuit. Apoi a fost mototolit şi a dispărut prin tubul de aspirație înaintea ochilor mei. Ultimul lucru pe care l-am văzut a fost mica coloană vertebrală perfect formată pe care a înghiţit-o imediat aspiratorul fără să mai existe nimic apoi.”

Abby şi-a înaintat demisia câteva zile mai târziu şi de atunci a devenit un membru activ al mişcării pentru viață.

„Sunt pro-viață pentru că sunt pro-iubire”, afirmă ea pe blogul ei personal. „Fiecare viaţă, de la copilul aflat în pântecele mamei sale pînă la persoanele în vârstă, inclusiv viaţa angajaţilor care lucrează în clinicile de avort, are o valoare incredibilă şi o însemnătate deosebită.” „Noi credem cu tărie că avortul nu face altceva decât să răpească femeilor demnitatea lor”, a continuat ea. „Iar maternitatea este cea care face femeile să devină mai puternice.”

Organizaţia ei intitulată „And Then There Were None” (ATTWN) a ajutat zeci de mii de femei:

„Organizaţia noastră ATTWN este pro-viață, fără excepții. În timp ce credem şi susţinem din toată inima toate eforturile paşnice ale mişcării pro-viață, ATTWN încearcă să pună capăt avortului din interior.”

Şi alţi lideri ai mişcării pro-viaţă din Statele Unite recunosc contribuția unică şi influenţa puternică pe care organizaţia ATTWN o exercită în cadrul mişcării pro-viaţă:

„Nu știu ce ar face mișcarea pro-viaţă fără contribuţia ATTWN”, a declarat Lauren Muzyka de la organizaţia Sidewalk Advocates for Life. „Consilierii noștri care stau pe trotuarele din faţa clinicilor de avort au fost în măsură să ofere, în mod confidențial, ajutor angajaţilor care lucrează în aceste clinici, numai datorită multitudinii de resurse puse la dispoziţie prin intermediul ATTWN. Iar aceasta are un rol esenţial în schimbarea mentalităţilor când vine vorba de lupta pentru apărarea vieții şi a valorilor ei!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button