FOTO. Marșul pentru Viață 2018 la Londra: Cântăreața americană Joy Villa s-a alăturat miilor de participanți
Pe 5 mai 2018 a avut loc a cincea ediție britanică a Marșului pentru Viață și prima organizată la Londra. Evenimentul s-a bucurat de participarea cântăreței americane pro-viață Joy Villa, care a atras atenția anul trecut purtând o rochie cu mesaj pro-viață la Premiile Grammy.
Participanții au purtat pancarte pe care scria:
Pro-femeie, pro-viață
Viața [începe] de la concepție fără excepție
Avortul este ultima exploatare a femeilor
Marșul a fost preceddat de Life Fest, un festival al vieții și familiei. Apoi s-a desfășurat pe traseul Covent Garden – Trafalgar Square – Whitehall – 10 Downing Street (reședința premierului) – Westminster, unde s-a încheiat cu o adunare publică în Piața Parlamentului.
Aici s-au adresat mulțimii, printre alții, și:
- Charlotte Fien, prima persoană cu Down Syndrome care vorbește la Marșul pentru Viață: ea a reamintit că Irlanda este printre puținele țări din lume unde copiii diagnosticați înainte de naștere cu același sindrom sunt în siguranță, datorită Constituției țării, în timp ce în Marea Britanie peste 90% din acești copii sunt avortați în ultimul trimestru de sarcină.
- Rachel MacKenzie, fondatoarea organizației Rachel’s Vineyard, care oferă consiliere pentru femeile post-abortive, a povestit că, după ce și-a avortat al doilea copil, un băiat, pe care ulterior l-a numit Jude. Un preot i-a deschis ochii când i-a spus: „Nu este adevărat că nu mai poți fi mamă. Tu ești mamă”.
- Christie Spurling, care a fost conceput în urma unu viol și, în urma propriei experiențe de viață, a fondat N-Gage, o organizație care ajută la prevenirea și remedierea abandonului școlar.
La marș au participat aproximativ 4.000 de catolici, ortodocși, un episcop anglican (primul din istoria acestui eveniment) și persoane de alte religii din diversa Capitală britanică.
La final au urcat pe scenă șapte mame de etnii și religii diferite care se duseseră la o clinică de avort din vestul Londrei, dar au fost oprite din drum și ajutate să-și nască copiii de cei care făceau veghe pașnică cu rugăciune în spațiul public din fața clinicii. Din păcate, între timp, consiliul local a votat o prevedere prin care activiștilor pro-viață li se interzice accesul în spațiul public din apropierea clinicii de avort.