avort

Cel mai mare Marș Pro-Life ținut vreodată în Irlanda: 60.000 de persoane la Dublin, pe 6 iulie 2013

În urma unor intense presiuni internaționale, Guvernul Irlandei a propus un proiect de lege care elimină protecția vieții copiilor nenăscuți, legalizând astfel avortul, un vot final urmând a fi dat miercuri în Parlament.
Acest lucru a atras nemulțumirea populației. Astfel, mai mult de 60.000 de irlandezi au participat la a șaptea ediție a All Ireland Rally for Life, la Dublin, pe 6 iulie, manifestând în apărarea vieții copilului nenăscut. A fost cel mai mare miting pro-life ținut vreodată în Irlanda, numărând de aproape 6 ori mai mulți participanți decât marșul de anul trecut. Mesajul transmis Guvernului irlandez a fost foarte puternic:
„Noi nu suntem de acord cu avortul și cerem să ne fie respectat dreptul de a ne exprima prin vot asupra acestei probleme cruciale”

Un moment emoționant a avut loc atunci când o participantă la marș, Tracy Harkin, a spus în aplauzele entuziasmate ale audienței:
„Cu aproape 7 ani în urmă, mie și soțului meu,Tom, ni s-a comunicat că fata noastră nenăscută încă ,Kathleen Rose, suferă de o afecțiune numită trisomie13, o stareuneori descrisă ca fiindincompatibilă cu viața”.

Ei bine, Kathleen Rose este astăzi cu noi aici. Ea nu este incompatibilă cu viața: ea este iubirea vieții noastre„.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button