valorile familiei

Ce cadouri avem sub bradul de Crăciun

Westen-family_810_500_55_s_c1

de John-Henry Westen, co-fondatorul LifeSiteNews.com

Într-o familie de 10 persoane cadourile de sub brad sunt foarte interesante. Când vine vorba de cadouri, odată cu trecerea anilor, am descoperit că nu mai punem accentul pe ce ne dorim, ci pe ce avem nevoie.  Cine are vreo trei anișori primește în principal jucării și niște hăinuțe, iar copiii mai mari lucruri de necesitate, cum ar fi un nou scaun de birou sau haine. În ceea ce privește necesitatea, aceasta primează în cazul cadourilor care poartă eticheta: „Pentru Mami”.

În grămada care se strânge sub brad pe numele lui Mami se găsesc de fapt cadourile de care se va folosi întreaga familie: un ceainic nou, săpun, cești de cafea și altele asemenea. În principal, genul de cadouri care pot fi descrise cel mai bine astfel: „Pentru tine, dar și pentru mine – de fapt, pentru noi” – mai degrabă decât printr-un simplu „Pentru tine”. Mi-ar plăcea să spun la fel despreTata, dar știu că nu este așa: el primește o nou paletă de tenis de masă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adesea, creștinii își spun că darurile sunt lucruri materiale și pieritoare, pe care nu le pot lua cu ei dacă pleacă din această lume. Dar există cel puțin un dar pe care îl pot lua cu ei în viața de apoi: darul copiilor. Familia noastră a fost binecuvântată cu nașterea unui copil în ziua de Crăciun și cu nașterea altuia pe data de 28 decembrie, așa că în perioada Crăciunului noi suntem ocupați cu serbarea zilelor de naștere.

Aceste daruri de viață pot fi luate și în viața de apoi – cel puțin au cea mai mare șansă să poată rezista în veșnicie. Trei dintre copiii noștri au ajuns deja în viața de apoi, deoarece sarcinile nu au putut fi duse la capăt – asta face din noi, în veșnicie, o familie cu 13 membri. Din cer i-am primit și s-au dus înapoi în ceruri, cum spune cântecul.

Crăciunul reprezintă primirea Pruncului Iisus în viața și inima noastră. Cu fiecare copil primit în familie, îl primim pe Hristos – îl îmbrăcăm pe cel gol, îl hrănim pe cel flămând, îi dăm să bea celui însetat, avem grijă de cel bolnav, ba chiar îl vizităm pe cel închis, căci uneori pătuțul bebelușului poate deveni un loc de veghe vizitat frecvent de părinți.

Cu fiecare copil pe care îl primim în familiile noastre, îmbrățișăm un dar al lui Dumnezeu și împlinim ceea ce Hristos ne-a spus că trebuie să facem pentru a ajunge în Împărăția Cerurilor.

Cele mai frumoase daruri de sub pomul de Crăciun sunt chiar copiii voștri. Primiți-i cu brațele deschise, așa cum l-ați primi pe Mântuitorul, fiindcă el a spus: „întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Matei 25, 40).

Astfel, deschiderea față de viață duce la cel mai mare dar pe care îl putem primi, și anume la invitația din partea Domnului: „Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii” (Matei 25, 34).

Familia mea se roagă și pentru voi și familiile voastre, dragi prieteni, ca să aveți un Crăciun fericit și sfânt.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button