valorile familiei

Pro Vita Iași renovează casa unei familii cu zece copii, din care doi elevi de nota 10

de Redacția Stiripentruviata

Pro Vita Iași a finalizat noul acoperiș și tencuirea exterioară a casei unei familii cu zece copii din localitatea Costești, județul Iași. Luni au început lucrările renovare a interiorului. Doi dintre cei zece copii ai familiei, Sidonia și Ionela, sunt eleve de nota 10 și beneficiază de burse de la Arhiepiscopia Iașilor.

Când reprezentanții Pro Vita Iași au ajuns acasă la Mihai și Cristina Cârtițe, au găsit zece copii frumoși, educați și mulțumiți cu ceea ce aveau – adică foarte puțin. Prin acoperiș ploua și mai era locuibilă o singură cameră, care era încălzită cu un calorifer electric.

Renovarea interiorului casei a început luni cu cele două camere în care vor sta Sidonia și Ionela (foto sus), bursiere în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian” al Arhiepiscopiei Iașilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ulterior va fi refăcut și restul locuinței, utilitățile vor fi aduse în casă, iar un hol va fi transformat în baie.

Casa este făcută din chirpici și fiecare cameră trebuie decopertată, consolidată, retencuită și repardosită. Renovarea a întârziat puțin din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție și din cauza ploilor.

Costul lucrărilor care mai sunt de făcut a fost estimat la aproximativ 80.000 de lei, din care 50.000 lei au fost donați de Asociația „Salvează o Inimă”.


Prin proiectul „Dar pentru copii”, Pro Vita Iași îmbunătățește spațiul locativ al familiilor incluse în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian” al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie.

În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea de Departamente Pro Vita în toate eparhiile din cuprinsul său.

Donează

Online

Pe site-ul Darpentrucopii.ro

Transfer bancar

Cont lei: RO 08 CECE IS1030RON1014342
Cont euro: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231
Banca: CEC Bank
Swift: CECERO
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button