familievalorile familieiviaţa de familie

Arhim.Vasilios Bacoianis: Criteriile alegerii soțului și a soției

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Te căsătorești ca să devii fericit, nu ca să fii nefericit. Totul constă nu în a te căsători, ci în a deveni fericit prin nuntă. Și vei fi fericit când vei găsi un tovarăș bun. Cel care și-a găsit o soție bună și-a îndulcit viața lui (Pilde 18, 22). Totul în căsătorie ține de cele dinaintea nunții. Acum ții în mâini cheia fericirii tale! Dacă urmează să călătorești, roagă-te o dată, dacă trebuie să mergi la război, roagă-te de două ori, dar, dacă urmează să te căsătorești, roagă-te de trei ori! (Proverb grecesc)

Desăvârșit este singur Dumnezeu, chiar și sfinții au neputințe. cu atât mai mult noi, oamenii lumești și pătimași. De aceea, să fii sigur că soțul pe care-l cauți va avea propriile sale patimi și neputințe.

Bineînțeles că aceasta nu înseamnă că omul este alcătuit doar din patimi, neputințe și nimic altceva. În paralel, are și virtuți înnăscute. Și primele virtuți de frunte care-l înfrumusețează sunt smerenia și bunătatea, mai ales bunătatea: un dram de bunătate valorează mai mult decât sumedenie de cunoștințe (Proverb grecesc). Și iarăși: de frumusețe ți se face lehamite după patruzeci de zile, de bunătate nu te saturi nici după patruzeci de ani (Proverb). Omul lipsit de iubire și de smerenie este nepotrivit, primejdios pentru familie și nu numai pentru ea!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Arhim.Vasilios Bacoianis, Căsătoria, Editura Tabor, București, 2010, pp. 19-21.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button