opinii

Cătălin Sturza: „Nu mă voi poziționa împotriva nimănui dintre cei care se opun Revoluției permanente – numită marxism, bolșevism, comunism, progresism, chiar liberalism”

de Cătălin Sturza, Facebook

Două sunt scopurile Revoluției permanente – denumită, succesiv, marxism, bolșevism, comunism, progresism, chiar liberalism, în unele părți ale lumii – în războiul psihologic (sau cultural) actual:

– Să-i înșele și să-i adoarmă încet pe neutrii ireductibili (cei care nu pot fi „convertiți” la cauza revoluționară).

– Să-i dezbine la fiecare pas, să-i dezarticuleze, izoleze, trolleze, să-i defăimeze, să-i persecute, să-i întoarcă unii împotriva altora și să-i blocheze pe adversarii ei.

La noi, această Revoluție are în momentul de față dificultăți în sfera recrutării ideologice – și nu trece de un grup relativ restrâns de „seculariști” și „progresiști” radicalizați, așa cum am văzut și la Referendumul pentru Căsătorie. „Progresiști” care tind să se enclavizeze pe măsură ce mesajul lor devine pe zi ce trece tot mai virulent. De aceea, tactica Revoluției nu este aceea de a-și face mai mulți prieteni, ci este aceea de a-și adormi, bloca sau distruge adversarii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din acest motiv, eu unul nu mă voi poziționa, principial, împotriva nimănui dintre cei care se opun acestei Revoluții. Pe de altă parte, e nevoie de mult discernământ și de prudență – deoarece asocierile pripite sau nefericite pot compromite mesajul creștin și inițiativele pro-familie și pro-viață.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button