familielibertate de conștiință

Carol Roth : „Dragi feministe militante, nu ne mai îngreunați și nouă viața”

Soțul meu mi-a deschis portiera mașinii de fiecare dată când folosim mașina, de când ne-am întâlnit acum aproape 22 de ani. Colegii și străinii îmi deschid ușile și îmi acordă prioritate atunci când intru într-o clădire sau o cameră. Alți asociați de muncă mă lasă să comand prima la restaurant. Și să vă spun un mai mult sau mai puțin „secret”… Îmi place la nebunie lucrul acesta.

Site-ul american Eater, care se descrie ca fiind o „sursă pentru persoanele cărora le place să mănânce și să bea în cele mai selecte orașe ale lumii”, a publicat recent un articol care a explicat că multe restaurante se îndepărtează de formula și eticheta clasică, cum ar fi servirea mai întâi a femeilor și nu mai folosesc adresări precum „doamnelor” sau „domnilor”, deoarece încep să elimine „sexismul moale”.

Acestea sunt doar câteva exemple dintr-o lungă listă de nemulțumiri care sunt de fapt bune maniere, eliminate, deoarece unele femei nu înțeleg ce înseamnă de fapt egalitate ori sexism.

Un restaurant care servește mai întâi o femeie dă dovadă de un semn de clasă, eleganță și respect. Dacă sunteți jignite de acest lucru, atunci ar trebui să vă gândiți la motivul pentru care sunteți atât de supărate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deci, ultra-„feministelor”, iată rugămintea mea: fiți supărate dacă vreți, dar nu mai distrugeți cavaleria, manierele și bunul simț pentru noi, ceilalți.

Egalitatea înseamnă a fi considerat egal în fața legii. Nu înseamnă că suntem toți egali în ceea ce privește talentul, frumusețea, puterea, posesiunile materiale, timpul liber, sănătatea etc. Nu numai că acesta este un obiectiv nerealist, dar cu siguranță nu are nimic de-a face cu manierele de bază.

Sunt foarte recunoscătoare femeilor care au fost înaintea mea, care au luptat pentru drepturile mele și ale altor femei, cum sunt votul și remunerarea egală. În timp ce le apreciez sacrificiile imense și munca grea depusă, mă pot bucura totodată și de faptul că, pentru că ele au făcut toate acestea, nu există alt loc sau timp în istorie, unde este mai bine să fii femeie, decât acum în Statele Unite ale Americii.

Există femei din întreaga lume care sunt cu adevărat asuprite, cărora nu le sunt permise drepturi fundamentale ale omului, care sunt bătute grav pentru adulter, care nu pot îndeplini sarcini de bază fără acompanierea și aprobarea bărbaților.

Putem continua să luptăm pentru ele, în timp ce putem încă aprecia manierele unui bărbat – sau ale oricui, de altfel – care ține ușa deschisă pentru tine.

Așadar, pe femeile care sunt ofensate de politețe și maniere, le rog, din nou, politicos să nu ne mai încurce și pe noi și să distrugă curtoazia comună în societate.

Iar bărbaților cavaleri, curtenirea voastră este apreciată de multe persoane. Continuați să faceți acest lucru.

Sursă: foxnews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button