avort

Campania „40 de zile pentru viață” previne sau vindecă prin rugăciune trauma avortului

de Redacția Stiripentruviata.ro

La Cluj-Napoca, Gherla, Timișoara și Bistrița-Năsăud a început cea de a zecea ediție românească a campaniei 40 de zile pentru viață, inițiată în 2007 de patru americani din Texas.

Anul acesta, campania se desfășoară, în 950 de orașe din 63 de țări, începând din 26 februarie și până în 5 aprilie. Voluntarii, care sunt creștini din toate denominațiunile, fac veghe cu post și rugăciune în stradă, cu speranța că vor mișca oamenii să se gândească la trauma avortului și chiar să renunțe la avort dacă aveau vreo intenție în acest sens.

La Cluj, veghea are loc la intersecția Străzii Clinicilor cu Strada Victor Babeș între orele 7:00 și 19:00. O cafenea din oraș a promis câte o cafea gratis pentru toți voluntarii care prezintă un selfie și o pancartă de la veghe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Olga Mărneanu, din echipa de organizare „40 de zile pentru viață” de la Cluj, a declarat la Radio Renașterea: „Sunt reacții pozitive, de la oameni care ne încurajează, care ne spun că nu ar fi avut curaj să vină și să mărturisească. Dar  unele pancarte ridică o problemă în conștiința semenilor și reacția lor o dovedește. Poate că îi va ajuta Dumnezeu să înțeleagă impasul logic în care se află. Una din pancartele mele preferate este aceasta: «Dintre toate drepturile femeii, dreptul de a fi mamă este sublim»”.

Organizatorii spun că de-a lungul timpului în campanie s-au implicat persoane tinere, vârstnice și chiar femei însărcinate sau părinți cu bebeluși în brațe.

Campania „40 de zile pentru viață” salvează vieți: anul trecut, la Oradea, au fost femei care nu au mai făcut avort după ce au stat de vorbă cu voluntarii și au fost îndrumate spre organizații care oferă sprijin și consiliere.

De la prima campanie, cea din 2007, și până în prezent, „40 de zile pentru viață” a salvat de avort 16,742 de copii de pe toate meridianele lumii și a convins 196 de angajați să demisioneze din industria avorturilor.

Astfel se împlinește sloganul campaniei: „Începutul sfârșitului avorturilor” – un sfârșit care vine nu prin interdicție, ci prin alegerea liberă și schimbarea autentică a inimilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button