familie

Camelia Smicală: „Nu expun copiii public, ci denunț atrocitățile unui sistem, cu scopul de a ne apăra și de a împiedica pe cât posibil tortura altor copii”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Camelia Smicală, românca ai cărei copii sunt sechestrați în instituții psihiatrice de către Protecția Copilului din Finlanda, le-a răspuns celor care au acuzat-o că le face rău copiilor mediatizându-le cazul. Iată ce a scris Camelia Smicală pe Facebook:

„Autoritățile din două țări, România și Finlanda, mă acuză de mediatizarea cazului, de faptul că as expune public copiii, etc. Țin să anunț autoritățile din ambele țări (știu că sunteți cei mai fideli urmăritori!) următoarele:

  • Până în anul 2015 nu a știut nimeni de noi, deși eram agresați, târâți prin case de refugiu pentru violența domestică, deși încă din anul 2007 ceream ajutorul ambasadei României la Helsinki și a statului român. Cu toate că nu exista mediatizare, autoritățile române nu au comunicat cu cele finlandeze. Cu toate că nu exista mediatizare, MAE a refuzat să ne ajute.
  • Deoarece nu am mai avut nici o altă posibilitate de a mă apăra și de a-mi apăra copiii, am fost nevoită să cer ajutorul societății civile și a presei. Dacă nu as fi făcut – o, am fi fost linșați. Dovada – încercarea de a ne arunca în aer cu mașină cu tot.
  • Nu expun copiii public, ci denunț atrocitățile unui sistem, cu scopul de a ne apăra și de a împiedica pe cât posibil tortura și a altor copii, în condițiile în care instituțiile unui stat de drept se dovedesc a fi nefuncționale.
  • Așa cum atrocitățile naziste au fost demascate public, atrocitățile sistemului finlandez trebuie demascate.

Dacă vă deranjează mediatizarea și nu aveți nici un argument logic la ceea ce se întâmplă, aceasta înseamnă că știți că sunteți vinovați!!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Până acum, înafară de încercarea de mușamalizare a cazului, nu am văzut un răspuns coerent din partea MAE. Și nici a oficialilor finlandezi.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button