familie

Camelia Smicală, căreia statul finlandez i-a luat în mod abuziv copiii: „Cei care plâng de dorul părinților sunt băgați în carceră”

24-finlanda-465x390

de Alecu Racoviceanu, Evenimentul zilei

Doctorița Camelia Smicală, căreia serviciile sociale i-au luat 2 din cei 3 copii, susține că băiatul ei, în vârstă de 10 ani, i-a spus acest lucru la ultima întâlnire

Camelia Smicală, doctorița căreia serviciile sociale din Finlanda i-au luat copiii de două ori în ultimii doi ani, a povestit cum decurge o întâlnire între părintele natural și copilul aflat în plasament. Câteva din informațiile date de femeia în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, sunt importante pentru a înțelege ce se ascunde, cu adevărat, sub numele rece al operațiunii „separarea minorilor de părinți”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prima separare

Înainte de a reproduce cuvintele femeii crunt lovită de soartă, trebuie să rememorăm cazul său. A devenit cunoscută în România după ce cazul „Bodnariu” a adus pentru prima oară în atenție „moda” separărilor familiilor sub pretextul protejării copiilor în fața abuzurilor părinților naturali. Camelia Smicală face parte din dosarele controversate, în care nu s-au dovedit abuzuri asupra minorilor.

Doctoriță, plecată din Piatra Neamț, Camelia ajunge în Finlanda, unde se mărită. Dintr-o căsătorie anterioară, ea are o fată, Andreea, și cu soțul finlandez a făcut doi copii, Mihai și Maria. Din cauza violenței domestice, constatată și de autoritățile locale, Camelia divorțează, i se încredințează copiii și se mută la o adresă protejată prin confidențialitate de tatăl copiilor.

Totuși, când își găsește de lucru în alt oraș, în baza suspiciunii că ar putea părăsi Finlanda, în mai 2015, copiii îi sunt luați.

Mihai și Maria nu rămân mult timp la tată. Din cauza abuzurilor, sunt luați de serviciile sociale și duși la un orfelinat. Era septembrie 2015.

A doua rupere de familie

În decembrie 2015, femeia își recapătă copiii, dar, în primăvara acestui an, se dispune o nouă anchetă socială și, pe 16 mai 2016, Maria și Mihai sunt ridicați de la școală și dați în custodie.

Procesele ei cu statul finlandez sunt în toi, dar doctorița e „sleită” financiar și nu știe dacă mai face față.

Între timp, are program de vizită a copiilor. Pe 18 iunie, a avut zi de vizită. Un apropiat al doctoriței a descris pe scurt întâlnirea celor trei, Camelia, Maria și Mihai: „Mama și-a văzut azi copiii. E complet răvășită și dată peste cap. Mihai plânge, a slăbit, spune că nu doarme. Maria plânge și mai mult. Nici ea nu doarme. Copiii sunt epuizați, albi ca varul, distruși.”

Carcera copiilor

Pe 18 iulie, Camelia a avut din nou zi de vizită. De data asta a făcut o dezvăluire despre o pedeapsă care s-ar aplica minorilor care tânjesc după părinții naturali:

„L-am văzut azi pe Mihai. De la o întâlnire la alta e mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. I-au schimbat școala și a spus că va refuza să se ducă la altă școala decât cea veche.

În casele de copii din Finlanda sunt boxe ca pentru pușcăriași: o cameră cu ciment pe jos , cu o ușă metalică ca la pușcărie,fără nici un fel de mobilier. Îi țin acolo pe copii când se revoltă. Să meargă cineva să filmeze pușcăriile finlandeze unde țin copiii furați. Nu s-a văzut nicăieri în lume așa ceva. Să bagi copiii la beci când plâng că vor acasă!!!

Mihai în primele 15 minute a spus tot. După aceea nu l-au lăsat să mai vorbescă. Am zeci de înregistrări de acest fel că de anul trecut înregistrez tot. Copiii l-au înregistrat și pe tatăl lor când îi amenința”.

24-camelia-smicala2-captura

Strivită de „mascații” care-i luau copiii

O filmare de la prima preluare a copiilor doctoriței Camelia Smicală a făcut vâlvă pe internet. Atunci, pe 15 mai 2015, femeia susține că ofițerii i-au rupt coastele.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button