AFR

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania – buletin informativ nr 270, 4 februarie 2014

 Romania
O asociatie pentru familii adevarate si puternice Nr. 270, 4 feb 2014
Noutati

Referendumul pentru noua Constitutie. Dupa ce initial actuala Putere a anuntat ca vom fi chemati la vot pe 24-25 mai pentru a vota sau respinge noua Constitutie antivalori, acum Guvernul a schimbat strategia. Pe 25 mai vom avea doar alegerile europarlamentare, iar data referendumului constitutional va fi decisa ulterior (articol).

Un basarabean provalori la Consiliul Europei. Dl Valeriu Ghiletschi, un crestin cu convingeri pro-valori, a fost numit intr-o pozitie influenta in Consiliul Europei (articol).

Statul asistential si familia. Editorialistul de prestigiu de la New York Times, Douthat, a publicat recent un comentariu privind costul social al destramarii familiei. Consecintele sunt vaste si tangibile. Colapsul familiei inseamna ca statul si fondurile publice trebuie sa intervina sa ia locul parintilor (articol).

Interzicerea circumciziei? Cu mai putin de un an in urma am inceput sa auzim voci care cer interzicerea circumciziei baietilor pe motive religioase. Saptamana trecuta, Asociatia Medicilor Scandinavi (danezi si suedezi) au adoptat o rezolutie care cere interzicerea circumciziei baietilor ca ritual religios (articol).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Biserica Anglicana prudenta? Saptamana trecuta am scris despre Raportul Pilling, un raport privind sexualitatea, compilat la cererea Bisericii Anglicane. Raportul sugera, printre altele, “binecuvantarea” uniunilor homosexuale. Pentru moment insa, Biserica Anglicana, a amanat supunerea la vot a raportului (articol).

Avortul – O chestiune privata ori publica? De multe ori ni se spune ca ceea ce se petrece in viata privata a omului e treaba lui si ca aceasta nu influenteaza viata publica. Acelasi argument se folosete si in privinta avortului. Avortul, ni se spune, e o treaba privata care nu se cuvine a fi reglementata prin lege. Nu tocmai, afirma comentariul alaturat. Avortul este un act public pentru ca implica uciderea unei fiinte umane (articol).

Europa de Est – Crestinismul pro-valori. Va recomandam comentariul alaturat privind trezirea spirituala in unele tari din Europa de Est, o trezire care se manifesta si la nivelul promovarii valorilor, pentru familie si impotriva avortului (articol).

Revolutia valorilor in Rusia. Va recomandam si articolul alaturat care descrie cooperarea dintre crestinii americani si Biserica Ortodoxa Rusa impotriva avalansei revolutiei sexuale si a avortului (articol).

Retrograd sau progresist. E la moda, mai ales la tineri, sa se considere “progresivi” si sa numeasca pe restul societatii “retrograzi”. Am dat peste eseul alaturat care explica ca progresivismul este, de fapt, o himera. Progresistii nu stiu in ce directie pleaca, de unde au pornit, si ce tinta au (articol).


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button