homosexualitatetransexualitate

Batman transformat în homosexual / Cea mai tânără dictatură (8)

În cartea „1984”, între instrumentele și efectele spălării pe creier a oamenilor se numără și rescrierea istoriei în funcție de interesele prezentului. Orwell arată că într-un regim totalitar „Cine controlează trecutul controlează viitorul. Cine controlează prezentul controlează trecutul”. Astfel, în funcție de interesele Partidului, orice eveniment istoric, inclusiv obiecte concrete care au existat, puteau fi alungate din istorie, făcute inexistente, ori li se putea modifica receptarea, chiar radical față de realitatea care a existat. De exemplu, modificare sistemului de alianțe era urmată de rescrierea întregii istorii, prin care noul aliat era prezentat ca aliat dintotdeauna, iar noul inamic ca inamic din totdeauna, deși doar cu câteva zile în urmă situația era inversă.

În dictatura homosexualității, trecutul este rescris frenetic, uneori chiar cu implicare participanților. Astfel, Batman a devenit homosexual. Este șocant, dar este consecința logică a modului în care se susțin o minciună: promovarea altei serii de minciuni.

Probabil, pentru a promova homosexualitatea în România, în curând mari personalități din trecut vor fi catalogate ca homosexuale de către „experți” în „identitatea de gen”.

P.S. Dacă un cititor are capacitatea și răbdarea să stabilească o corespondență între elementele totalitare din „1984” și noul totalitarism al homosexualității, îl rugăm să o facă.

4 august 2013, The Independent

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O nouă carte, „Viețile erotice ale supereroilor“, scrisă de autorul italian Marco Mancassola, încearcă să contureze o altă față a unora dintre cei mai cunoscuți eroi ai tuturor timpurilor.

Romanul înfățișează obsesiile erotice ale lui Superman, Mister Fantastic sau Mistique, în timp ce abilitățile lor extraordinare dispar odată cu înaintarea în vârstă. Un alt erou cunoscut, Batman, este descris ca fiind într-o relație cu partenerul său Robin. Însă, pe măsură ce atracția dintre cei doi se diminuează, Batman devine pasionat de sexul extrem  și aventurile de o singură noapte cu tineri.

Conform romanului lui Mancassola, homosexualitatea este doar unul dintre aspectele vieții erotice a lui Batman.

Batman a avut întotdeaua o latură foarte întunecată și nu ar trebui să șocheze pe nimeni faptul că, în versiunea mea, personajul se consolează cu forme ciudate de fetișism și sex. Narcisismul este abisul său interior. Singura lui poveste de dragoste adevărată a eșuat lamentabil pentru că el iubește misterul tinerilor, acel spirit inaccesibil și trecător pe care îl vede în ochii bărbaților și femeilor pe care îi agață“, a declarat pentru „The Independent“ autorul cărții.

Nu am avut inteția să șochez sau să ofensez pe cineva. Romanul „Viețile erotice ale supereroilor” încearcă doar să exploateze umanitatea unui grup de personaje“, a mai spus scriitorul.

Autorul a admis că unii fani nu îl pot ierta pentru ceea ce le-a făcut îndrăgitelor personaje. „În special când vine vorba de Batman, care este unul dintre cele mai controversate personaje ale cărții: egocentric, ridicol, într-un fel „pervers”. Dar, de fapt, l-am descris în acest fel pentru că îl iubesc. El este uman.“, închie autorul.

Poate că fanii nu vor aprecia reinventarea lui Batman oferită de autorul italian, dar aceasta nu este prima ocazie în care un erou este redefinit. În semn de diversitate, DC Comics a reinventat în 2006 personajul Batwoman în postura unei evreice lesbiene. De asemenea, sexualitatea personajului Catwoman, interpretat de Anne Hathaway, din lungmetrajul „Cavalerul negru: Legenda renaște“ a fost un alt subiect de dezbatere.

Aclamat la publicarea sa în Italia, romanul a fost primit bine de critici.

Prelucrare după: dailymail.co și The Independent


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button