sarcină

Bărbatul de 81 de ani ai cărui anticorpi au salvat 2,4 milioane de copii a donat sânge pentru ultima oară în mai 2018

Vineri, 4 mai 2018, australianul James Harrison, în vârstă de 81 de ani, a donat sânge pentru ultima dată, deoarece medicii nu vor să îi pună sănătatea în pericol la vârsta aceasta. Pentru el, a fost donarea de sânge cu numărul 1174.

Timp de șase decenii, sângele donat de el a ajutat la salvarea vieților a milioane de copii nenăscuți diagnosticați cu boala hemolitică a nou-născutului. Dacă o femeie are Rh negativ și copilul ei nenăscut are Rh pozitiv, copilul riscă să fie atacat de anticorpii mamei, fiind considerat ca un corp străin sau germen patogen de către sistemul ei imunitar. Riscurile sunt de avort spontan, de naștere a unui copil mort sau de leziuni pe creier sau anemie fatală la nou-născut.

În anii 1960, s-a descoperit că aceste consecințe pot fi cu ușurință evitate dacă i se administrează gravidei injecții cu imunoglobulină.În prezent, 17% din femeile australiene au nevoie de acest tratament.

Fiecare fiolă de imunoglobulină produsă în ultimele șase decenii în Australia a avut o părticică din sângele lui James Harrison, care a fost donatorul ideal, deoarece sângele lui are în mod egal, în concentrații mari, atât anticorpi Rh negativ, cât și anticorpi Rh pozitiv.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când avea 14 ani, și el a primit sânge donat de alții, care i-a salvat viața. Aceasta l-a determinat să doneze, la rândul lui. Medicii au estimat că australianul a salvat astfel aproximativ 2,4 milioane de copilași, printre care și propriul nepot. În mai 2018, când a donat sânge pentru ultima dată, el a fost înconjurat de mame ale căror copii au fost salvați de el.

Sursa: Caters News Agency


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button