avortcriza de sarcină

Avorturi regretate: „Nu cred că există femeie care să fi avortat și să-i pară bine” / Mărturii despre criza de sarcină #41

 

Am să spun povestea unei prietene, pentru că eu consider că e o lecție, pentru multe femei, deși e cutremurătoare și pare ireală. O cheamă Ionela. E și ea la muncă în Germania, în același oraș cu mine – Viersen. De loc, e din Mureș. Ea are deja ani buni de experiență aici…

Acum 10 ani a divorțat de soțul ei cu care a fost căsătorită 4 ani de zile. O bătea și-o chinuia ca pe-un animal. De fapt, ce zic!? Și un animal era tratat mai bine… Ea a ales să se despartă de el pentru că era în luna a doua de sarcină. El o obliga să facă avort și ea n-a fost de acord, așa că a decis să îl părăsească.

A născut fetița și a crescut-o cu ajutorul mamei ei. Îi era foarte greu pentru că n-avea sprijinul material să se descurce cu tot ce avea nevoie pentru a-i oferi strictul necesar. Așa că a apucat calea străinătății… A tras și cu dinții să trimită ceva bani acasă.
În februarie 2015, s-a îndrăgostit de un bărbat căsătorit. Au avut o relație. El pretindea că n-are nici o tangență cu soția lui, a dus-o în patul lui și a lăsat-o gravidă – cum obișnuim noi să zicem, prin decembrie a constatat asta.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când i-a povestit despre sarcină, el i-a cerut să facă avort că, de nu, o părăsește. Așa se face că prin ianuarie, anul acesta, 2016, mă suna disperată să-i dau datele de contact ale medicului la care mergeam eu la control de când am aflat că sunt însărcinată, spunându-mi despre ceea ce intenționează să facă. Spunea că-l iubește pe „prietenul” ei – nici n-am idee ce „statut” consideră el că are față ea – și că nu vrea să rămână singură. Am încercat să o conving să renunțe la ideea de crimă – pentru că, atunci când faci avort, iei viața cuiva fără apărare –, dar n-a vrut să asculte.

Medicul care mi-a făcut mie control nu se ocupa cu avortul, era chiar împotriva lui, cu toate că mie îmi sugerase să merg să „scot” copilul despre care el presupunea că-mi pune viața în pericol. Avea cabinet particular. Atunci nu am vrut și până la urmă am născut și am fost sănătoasă, deși cu pericole mari. Ionela a încercat și-n alte părți să obțină confirmarea pentru o programare, până și la spitalul la care am născut eu, Helios Klinikum Krefeld. În câteva spitale au refuzat-o pentru că nu avea ceva acte în regulă, în altele pentru că nu erau locuri… Dar a continuat să caute.

A găsit un medic dispus să îi facă avort, la o clinică situată la 50 de km de locul unde lucrăm noi… Însă întâmpina altfel de piedici, să spunem așa: ori nu-i dădeau voie de la muncă, ori pierdea trenul, ori n-avea bani. Țin să cred că erau semne destul de clare, că nu trebuie făcut acel lucru, însă ea tot insista. Voia să o ajut, dar eu nu am vrut să mă bag în așa ceva, mai ales că mai aveam câteva zile și nășteam. Pe la sfârșitul lunii, în 26 ianuarie 2016, m-a sunat plângând. Avortase.

Mi-era milă de ea. Nu aveam cum s-o consolez. Eu mă bucuram de fetița mea din brațe, ea plângea amar pentru că devenise mama unui copil mort. Mi-a zis că a folosit banii pe care îi împrumutase de la mine. I-am spus că nu-i mai vreau înapoi.

O oră mai târziu, a sunat iar. A primit un telefon șocant de acasă. Fetița ei, de 9 ani, fusese lovită de o mașină pe când se plimba cu bicicleta și murise pe loc. Doi copii pierduți în aceeași zi. La interval de doar o oră. Mama a doi copii morți.

Mă gândesc mereu că poate dacă nu făcea avort nici prima ei fetiță nu murea în acel accident. E greu de acceptat cum un copil moare în accident, ne întrebăm mereu de ce Dumnezeu îngăduie așa ceva. De fapt, ne aducem aminte de El doar atunci când ne credem în măsură să-I cerem ceva, mai ales socoteală pentru ceea ce se întâmplă tot din vina noastră. Nu știu de ce a îngăduit acum, dar poate că unul dintre efecte a fost că Ionela și-a dat seama ce însemna avortul pe care îl făcuse: pierdere unei vieți, viața celui de-al doilea copil al ei, așa cum și accidentul însemnase pierderea unei vieți, viața primul ei copil. Nu cred că va mai face vreodată avort.

Și mă mai gândesc că dacă nu făcea avort, măcar avea al doilea copil.

Nu știu pe pielea mea prin ce trece acum. Nu mă pot pune în pielea ei, însă pierderile suferite n-au preț. Nici bărbatul acela nu o mai vrea. Nici nu cred că a vrut vreodată ceva serios de la ea. Dar, așa suntem noi, femeile… Ne îndrăgostim și credem în orice cuvânt mieros și mai apoi tot noi suferim.

Acum 10 ani luptase cu încercări mai grele să salveze o viața, acum a pierdut două. Una voit, alta fără voia ei.

Nu cred că există femeie care să fi avortat și să-i pară bine… Sper ca totuși să se conștientizeze pe viitor că până și câteva „celule” grămadă în uter, care n-au depășit 8 săptămâni, sunt tot un copil. Cu drept la viață…

Larisa G., Piatra Neamț
Sursa: AvorturiRegretate.ro

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii
sau îndemnând persoanele cunoscute
care au trecut prin criză de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro
Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.


Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button