avort

Avortul, principala cauză de deces pe Glob: 40% din copiii lumii nu ajung să vadă lumina zilei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Avortul la cerere a rămas și în 2022 principala cauză de deces din lume. Statisticile compilate de site-ul independent Worldometers indică 44 de milioane de avorturi la nivel mondial, în timp ce o fișă informativă a Organizației Mondiale a Sănătății estimează o cifră anuală și mai mare: 73 de milioane.

Prin comparație, în 2022, aproximativ 9,6 milioane de persoane au murit de cancer, a doua principală cauză de deces în lume după bolile cardiovasculare.

De exemplu, în SUA, unde aproape o treime din sarcini sunt nedorite, aproximativ una din cinci sarcini (20%) se termină prin avort la cerere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Având în vedere că 67,1 milioane de persoane au murit anul trecut dintr-o altă cauză decât avortul și 111 milioane de persoane au murit în total, înseamnă că avorturile au reprezentat aproape 40% din cifra deceselor din lume.

Din păcate, ochii opiniei publice sunt legați în privința acestei realități demografice, deoarece copiii nenăscuți continuă să nu fie considerați ființe umane. Însă, oricum i-am considera, realitatea este că lumea își ucide viitorul – sau cel puțin aproape 40% din șansele de a dăinui.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button