bioeticăfamilie

Autoritățile finlandeze o supun brusc pe Maria Smicală la o operație riscantă fără acceptul mamei ei

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Socialul a aranjat o operație majoră Mariei, fără a mă înștiința și fără acceptul meu”, a scris vineri seară Camelia Smicală pe Facebook. Ea a adăugat:

„Cu alte cuvinte, au de gând să îi deschidă Mariei tot cerul gurii. Având în vedere că astfel de operații se fac numai în spitale universitare, având în vedere că există riscuri enorme și având în vedere că au făcut-o pe furiș și ilegal este normal să mă gândesc la ce e mai rău, inclusiv la trafic de organe.”

Camelia Smicală a reușit de curând (cu greu) să primească acceptul autorităților pentru a se vedea cu fata ei, dar nu a fost informată despre nicio afecțiune a fetei care să necesite operație.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În condițiile în care operația respectivă necesită anestezie generală, Camelia Smicală se teme că fata ar putea cădea victimă inclusiv a furtului de organe.

Operația a fost aranjată într-un moment delicat pentru serviciile sociale din Finlanda în ceea ce privește cazul copiilor Smicală. Mama lor a explicat:

„A ieșit la iveală că absolut toate autoritățile din Tampere (poliția, protecția copilului, judecătoria, procuratura) au ascuns documentele de la medicina legală în care se dovedește că reacțiile copiilor față de PJ sunt rezultatul agresiunii acestuia asupra lor, că nu am manipulat copiii împotriva tatălui, ci am reacționat normal și cu simț de răspundere într-o situație în care autoritățile au refuzat să ne asculte și să cerceteze tentativele de omor asupra noastră.”

Medicul român Camelia Smicală a adăugat că „aceste documente au fost ascunse timp de șase luni” înainte să fie făcute publice.

Iar apariția documentelor dovedește că cei doi copii ai Cameliei Smicală au fost luați de lângă mama lor pe baza unei teorii aberante care nici măcar nu se aplica, așa aberantă cum era, în cazul lor: teoria că mama îi influențează pentru a-i îndepărta de tată și de aceea influența ei nu le face bine.

„De ieri, de când au ieșit la iveală documentele, s-a hotărât operația. Sau cel puțin așa mi-a spus Maria”, a precizat Camelia Smicală.

Dar până la operație se fac investigații medicale amănunțite. „Nu am primit nici un document oficial, deși nu pot face nici măcar o radiografie fără semnătura mea”, mai spune Camelia Smicală, care deține ordin judecătoresc pentru custodia deplină a copiilor.

„Nu știm ce operează. Nu i-au făcut încă nici radiografie. Asemenea operații nu se fac decât la spitale universitare”, precizează Camelia Smicală.

„Dacă e adevărat ce i s-a spus Mariei, s-a ajuns în această situație deoarece timp de cinci ani au refuzat să îi pună aparat dentar. Am înțeles (de la Maria) că i-au crescut caninii în cerul gurii”.

Pe lângă riscul de a muri sub anestezie, medicul român spune că mai există și riscul de a face paralizie de nerv facial sau nerv trigemen, ceea ce ar desfigura-o pe fetiță.

Cu toate acestea, Serviciile Sociale care o țin pe Maria ostatică „vor să o opereze la o clinică obscură, pe furiș, fără a avea măcar un computer tomograf făcut”, spune Camelia Smicală.


Unul din argumentele importante în preluarea copiilor de lângă mamă a fost că ea i-ar influența să reclame mincinos faptul că sunt traumatizați de tatăl lor. Acesta a avut custodie comună cu Camelia Smicală asupra copiilor, dar i-a fost retrasă după ce a amenințat copiii cu tortura de față cu asistenții sociali.

Suspiciunile se întemeiază pe o teorie lipsită de bază științifică numită teoria alienării parentale, care spune că în general mamele tind să-și influențeze copiii pentru a-i îndepărta de tatăl divorțat. Aceasta a condus la mai multe tragedii, din moment ce Protecția Copilului din Finlanda a lăsat copiii lângă tați violenți pe baza acestei teorii neștiințifice.

În căutarea copiilor Smicală, poliția anchetează mama bazându-se pe teoria aberantă a unui psihiatru pro-pedofilie

Camelia Smicală: „Nu suntem rezidenți în Finlanda, ci ținuți forțat în această țară pe baza faptului că tatăl este finlandez. De ce MAE acceptă încălcarea Convenției Consulare?”

VIDEO. „Captivi în țara fericirii”: Povestea copiilor Smicală la „Dispăruți fără urmă” pe TVR 1

Camelia Smicală, din FINLANDA: Convenția de la Istanbul și măsurile de ordin politic nu reușesc să protejeze femeile și copiii

Camelia Smicală: „Fiecare al zecelea centru de plasament din Finlanda încalcă drepturile omului: privare de libertate, abuzuri fizice și psihice”

Camelia Smicală: „La baza sistemului de protecție a copilului din Finlanda ,stă o afacere de pedofilie”

VIDEO. Camelia Smicală: „Vă cer să continuați protestul nu pentru noi, ci pentru viitorul copiilor voștri”

Camelia Smicală, presată să o avorteze pe Maria, a născut cu rugăciunile părintelui Iustin Pârvu

Camelia Smicală: În Finlanda, de protecția copilului se ocupă firme private care primesc până 200.000 de euro pentru fiecare copil din sistem


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

4 Comments

  1. Buna ziua,
    Este ingrozitor ce se intampla, urmaresc de ceva vreme acest caz. Ma gandesc sa incercat sa ii scrieti pa FB dlui profesor avocat Gh Piperea, poate va avea o mai mare influenta si va reusi sa faca ceva concert pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button