dependenţedroguri

Asociația anti-drog din Rusia lansează un post TV pe internet pentru persoanele dependente

drug-television-russia-rehab.si
Articol publicat în Russia Today, 5 iunie 2015, autor Oleg Zoloto

Inițiatorii canalului web TV “Reabilitare” mărturisesc că scopul lor este de a le arăta dependenților de droguri că nu sunt singuri și că au șanse reale să revină la o viață normală.

Yuri Krupnov, președintele Asociației Naționale Ruse a Centrelor de Recuperare a afirmat la Izvestia daily că începând cu octombrie 2015, noul post TV va emite pe Internet 24 de ore pe zi. Activistul anti-drog a mai adăugat că asociația sa a investit deja 300.000 de ruble ($6,000) în acest proiect.
Directoarea unuia din centrele membre ale asociației, Irina Kutyanova, le-a spus ziariștilor că noul post de televiziune va fi deservit de jurnaliști, medici, psihologi și clerici. Specialiștii vor face recomandări și vor aduce în atenție cazuri ale persoanelor care au reușit să scape de droguri.

“Este foarte important ca aceia care se luptă cu dependența de droguri să înțeleagă că nu sunt singuri și că au posibilitatea de a se reîncadra în muncă odată ce vor trece de această perioadă grea a vieții,” spune Kutyanova. Alte exemple concrete de emisiuni sunt cele cu sfaturi pentru părinți, care-i vor ajuta să detecteze din timp posibilele semne ale abuzului de droguri la copiii lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Agenția Federală Contra-Droguri FKSN a mărturisit reporterilor că proiectul de web TV vine exact la timp. Tot în presă au apărut declarații ale unor parlamentari din Dumă care susțin și ei proiectul.

Conform FKSN, în prezent sunt 8 milioane de ruși care consumă droguri ilegale .

Agențiile guvernamentale rusești și câțiva oficiali de vârf au respins în mod repetat încercările de a obține decriminalizarea unor droguri. În septembrie 2014, un purtător de cuvânt al FKSN le-a spus reporterilor că nu se pune problema legalizării unor droguri, o asemenea măsură fiind de natură să cauzeze daune ireparabile întregii națiuni.

Cu puțin timp înainte, Viktor Ivanov, președintele asociației, arătase ziariștilor cum consumul de marijuana cauzează depresie, stare de nemulțumire față de viață, ducând în final la schizofrenie. El a adăugat că dacă s-ar legaliza consumul ocazional de cannabis, s-ar declanșa un val de amenințări la adresa securității, pentru că persoanele aflate sub influența acestui drog ar avea curaj să opereze aparate periculoase pentru cei din jur.

Traducere: Monica Stinghe

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button