criza de sarcină

Antrenorul lituanian al echipei de baschet Barcelona era să fie avortat

de Redacția Stiripentruviata.ro

Luna trecută, Barcelona s-a impus în finala Cupei Spaniei la baschet, contra celor de la Real Madrid. Mulți spun că jumătate din succes îi aparține antrenorului Sarunas ”Saras” Jasikevicius, un tehnician lituanian în vârstă de doar 46 de ani, care a revigorat o trupă cu rezultate mediocre, scrie AS.ro.

Dar acest om de succes putea să nu fie astăzi pe lume. Mama lui, Rita, a fost presată de circumstanțe să-l avorteze în 1975. Era jucătoare internațională de handbal.

”Totul a fost calculat, planificat”, avea să povestească ea. ”Jocurile, nașterea unui copil, un an de pauză, pentru creștere și, apoi, din nou la sport”. Numai că lucrurile nu au stat chiar în această ordine și Rita a rămas gravidă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când l-a anunțat pe antrenorul Ihor Turcin, acesta nici nu a vrut să audă de așa ceva: „Am nevoie de tine în Canada, vei avorta!”

Pe vremea aceea nu prea te puteai opune regimului. Dar femeia a riscat. A decis să păstreze copilul, să renunțe la visul olimpic. Nu știa că nu va mai juca, niciodată, în naționala URSS.

N-am regretat decizia. Mi-am zis că fiul meu îmi va da înapoi acele Jocuri, peste ani!”

Sarunas s-a născut pe 5 martie 1976.

În 2018, orașul natal, Kaunas, i-a conferit titlul de Cetățean de onoare, dar el a declarat:

„Le mulțumesc mamei și tatălui meu, soției și copiilor, precum și întregii echipe, care mă face mai deștept decât sunt!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button