familie

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales o judecătoare pro-familie pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Judecătoarea María Elósegui Ichaso a fost de curând confirmată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei  în funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Au existat și contracandidați pro-LGBT în cursa pentru acest post, dar confirmarea Maríei Elósegui Ichaso s-a făcut cu o majoritate confortabilă de 114 voturi. Candidatul care s-a plasat pe locul doi a primit doar 76.

María Elósegui Ichaso s-a exprimat public, atât oral, cât și în scris, în publicații de orientare conservatoare, împotriva ideologiei de gen și a homosexualității. Se pare că aceasta nu a descalificat-o, ci dimpotrivă. Redăm câteva extrase din opiniile sale, publicate în cartea Diez temas de género: hombre y mujer ante los derechos reproductivos / „Zece teme în legătură cu genul: bărbatul și femeia în contextul drepturilor reproductive” (Ediciones Internacionales Universitaria, 2002):

Pentru mulți, sexul și sexul biologic, adică rolurile sociale, nu sunt legate, așadar ne-am putea construi identitatea sexuală fie bazându-ne pe sexul nostru biologic, fie fără nicio legătură cu acesta. În această carte arătăm că această construcție a identității sexuale în afara sexului biologic este fezabilă din cauza libertății umane, deoarece ființele umane nu sunt determinate de biologie. Dar, chiar dacă o putem face (întotdeauna în anumite limite, din moment ce nu putem schimba ADN-ul masculin sau feminin), nu înseamnă că aceasta nu va afecta echilibrul și construcția personalității. Rezultatul final nu este lipsit de importanță. Cei care își construiesc și își exprimă comportamentul sexual în conformitate cu propriul sex biologic dezvoltă și o conduită echilibrată și sănătoasă. Iar cei care se dedică unui parcurs împotriva propriei lor biologii dezvoltă câteva patologii. Este clar.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Maria Elósegui este profesor de Filosofie de Drept la Universitatea din Zaragoza, a fost expert acreditat pe lângă ONU și Consiliul Europei, este un membru corespondent al Academiei Regale de Jurisprudență și lLegislație și a primit, printre altele, Premiul „Luis Portero” pentru Drepturile Omului.

Sursa: La Vanguardia


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button