opinii

Adrian Papahagi despre cenzura Facebook: „Situația kafkiană sau stalinistă a unei condamnări în fața unui tribunal invizibil. Voi găsi însă noi platforme unde să mă exprim”

de Adrian Papahagi, Facebook

Revin aici, după o nouă suspendare [de pe Facebook – n.red.]. Poate că delatorii poliției gândirii mă vor suspenda din nou, timp de o lună. Mă voi regăsi în situația kafkiană sau stalinistă a unei condamnări în fața unui tribunal invizibil: nu voi avea unde să protestez, nu voi ști cine dorește să îmi închidă gura, întrucât judecătorii, procurorii și delatorii nu au chip și nume, iar victima nu are drept de apel. Condamnarea e pronunțată din start, procesul nu există.

Voi găsi însă noi platforme unde să mă exprim. Îmi voi reactiva blogul, pe pagina papahagi.ro. Voi deveni activ pe twitter (https://twitter.com/AdrianPapahagi). Vom crea o platformă creștină, conservatoare. Voi fi mai prezent în public, între oameni reali, alături de voi, dragi prieteni, vorbind despre credința și valorile care ne unesc.

Voi vorbi public în multe locuri în lunile care urmează. Iată:

În 22 martie, la Teatrul Național din Cluj, voi deschide Gala în memoria vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, cu un cuvânt despre Intelectuali și Biserică în slujirea adevărului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 28 martie, voi dialoga cu Sever Voinescu despre „Breaking News și Fake News”, la invitația Ligii Studenților din Cluj.

În 30 și 31 martie voi ține o serie de cursuri despre dragostea shakespeariană la Casa Paleologu. Puteți participa cu toții, dacă sunteți la București înainte de Florii: nu întârziați să vă înscrieți, locurile sunt puține! (Link mai jos).

În 14-15 aprilie voi fi la Arad, la invitația grupului Dialogos. Voi vorbi despre Biblie, tipar și Reformă, dar și despre ideea cenzurii.

În 19-22 aprilie, tot la Arad, voi încerca să reflectez, alături de mentorii mei, Horia-Roman Patapievici și Mircea Mihăieș, la cum vor arăta următorii 100 de ani ai României. Ne revedem deci la Festivalul umanioarelor organizat de Cătălin Lazurca.

În 10-12 mai, la Teatrul Național din Iași, voi vorbi despre Persoană, Biserică și națiune, la invitația Mitropoliei Moldovei, în cadrul simpozionului Stăniloae.

Citește mai multe articole de Adrian Papahagi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button