familie

Acad. Ilie Bădescu: „Un referendum este expresia puternică a suveranității unui popor”

Ca răspuns la acuzația de fascism lansată de un jurnalist asupra susținătorilor referendumului pentru familie, Acad. Ilie Bădescu a explicat într-o dezbatere pe tema referendumului moderată de Ciprian Olinici la Trinitas TV că acest exercițiu de suveranitate a poporului poate să deranjeze interesele unor grupuri ideologice, iar reacțiile nu se exprimă direct, ci în moduri ocolite și viclene:

Nu sunt multe momentele după ‘90 în care acest exercițiu de suveranitate a fost atât de răspicat în raport cu o problemă crucială și anume cu definirea unei instituții fundamentale în statul român, cu dreptul neștirbit și netranzacționat al românilor de a-și introduce definiția corectă și completă în legea fundamentală.

Căsătoria se definește în mod complet prin toate cele patru drepturi care sunt drepturi universale. Nu au caracter discriminatoriu. Din acest punct de vedere nimeni nu se poate plânge că este eliminat din exercițiul acestor drepturi. Definirea căsătoriei în Constituție nu elimină pe nimeni de la dreptul de a fi mamă și tată, dreptul de a da naștere la prunci, dreptul copiilor de a-și considera părinții. Alte forme de familii pot să cuprindă într-o măsură incompletă aceste drepturi și Constituția nu le elimină.

În art. 26 din Constituție sunt protejate toate formele de exprimare a intimității persoanei și se precizează că persoana are dreptul să dispună de ea însăși și de viața privată, în măsura în care nu afectează libertatea altor persoane și viața publică. Toate orientările intimității persoanei sunt ocrotite. Definiția căsătoriei în Constituție este afirmativă, nu negativă și este confirmarea unei unități antropologice fundamentale prin care bărbatul și femeia sunt una în trup și în suflet.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

Urmărește dezbaterea în direct pe Facebook, la TRINITAS TV și Radio Trinitas simultan:

Prof. Dr. Ilie Bădescu: 500.000 de familii au dispărut din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button