valorile familiei

A murit mama lui Céline Dion. A avut 14 copii, 32 de nepoți, 48 de strănepoți și 6 stră-strănepoți. A iubit-o pe mezina Céline, care a fost rodul unei crize de sarcină

de Redacția Stiripentruviata.ro

Joi noapte s-a stins din viață Thérèse Tanguay Dion, mama cântăreței Céline Dion. Avea 92 de ani și un talent artistic pe care două dintre fiicele ei l-au moștenit.

Poreclită afectuos „Maman Dion” („Mămica Dion”) de locuitorii provinciei canadiene Québec, mama artistei a avut în total 100 de descendenți: 14 copii, 32 de nepoți, 48 de strănepoți și 6 stră-strănepoți, informează Evz.ro.

Îndrăgita bunicuță a avut și talent muzical, fiind compozitoarea hitului Ce n’était qu’un rêve („N-a fost decât un vis”), care a făcut-o celebră pe Céline.

(articolul continuă mai jos)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
„Maman Dion” la împlinirea a 90 de ani, în mijlocul numeroasei sale familii

Știați că Celine Dion era să cadă victimă avortului?

Céline a fost cea mai mică dintre cei 14 copii ai Mămicii Dion și era cât pe ce să nu se nască, deoarece mama ei a trecut printr-o criză de sarcină, dar a avut inspirația să ceară sfatul unui preot. Acesta a întărit-o în misiunea ei maternă. Și, deși Céline a fost inițial nedorită, copil dintr-o sarcină neașteptată, mama ei i-a dăruit viața, talentul și chiar și primul hit care a făcut-o celebră!

În ediția din 16 ianuarie 2001 a revistei londoneze de vedete Hello!, Céline Dion explica: „Mama tocmai își crescuse cei 13 copii. Timp de peste 20 de ani a stat captivă într-un cerc interminabil de spălat, călcat și muncă în gospodărie… Credea, pe bună dreptate, că își făcuse datoria. Cei mici, Paul și Pauline, se pregăteau să înceapă școala, iar ea urma să aibă, în fine, ceva timp și pentru ea. …Și apoi s-a pomenit din nou însărcinată. A fost atât de distrusă, încât s-a dus la preotul paroh, să vadă dacă nu cumva putea să facă ceva în legătură cu asta. Dar a trecut peste faptul că nu putea considera avortul ca opțiune și m-a iubit  la fel de mult ca pe ceilalți copilași”.

Cântăreața a moștenit de la mama ei iubirea pentru copii și familie, pe care mereu le-a situat deasupra propriei cariere. „Succesul meu este familia mea. Viața mea este să fiu mamă. Asta îmi place cel mai mult. Îmi dă un uluitor sentiment de împlinire. Cu muzica mea îmi permit să-mi asum riscuri, dar nu și cu familia”, a declarat ea, citată de revista People, în 2012.

Artista nu și-a contramandat concertul pe care îl avea programat vineri la Miami și a anunțat pe Twitter că i-l dedică mamei sale. Postarea ei era însoțită de o fotografie de arhivă în care apar membrii numeroasei familii Dion:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button