avort

A făcut avort medicamentos prin telemedicină și era să moară: Sarcina era extrauterină și s-a rupt după trei zile

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un articol recent din Irish Medical Journal relatează că o irlandeză în vârstă de 24 de ani era să moară din cauza unei sarcini extrauterine la numai trei zile după ce făcuse un avort medicamentos. Din fericire, femeia a ajuns la Camera de Urgențe a unui spital și a fost salvată.

„Această poveste șocantă din Limerick arată impactul dezastruos al deciziei luate de guvern în 2018, și în special de ministrul sănătății de atunci, Simon Harris, de a respinge din start un amendament care ar fi impus efectuarea unei ecografii înainte de a se putea face avort”, a declarat Eilís Mulroy, purtătoarea de cuvânt a campaniei Pro Life din Irlanda.

„Amendamentul depus în 2018 ar fi însemnat că probleme ca o sarcină extrauterină ar fi fost depistate înainte ca femeia să facă avort, ceea ce ar fi evitat astfel de situații care pun viața în pericol. După cum descrie OMS, avortul medicamentos poate face ca sarcinile ectopice nediagnosticate să fie deosebit de dificil de identificat, deoarece simptomele unei sarcini ectopice rupte și ale unui avort medicamentos pot fi foarte asemănătoare.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2018, ministrul Harris a respins din start amendamentul propus și l-a descris cu dispreț ca fiind „supunerea fiecărei femei la o ecografie”. El a respins amendamentul pe motivul fals că „este vorba despre alegere”, a relatat Eilís Mulroy.

„Problema s-a agravat și mai mult odată cu introducerea avortului prin telemedicină sub supravegherea lui Simon Harris la începutul anului 2020, în ciuda faptului că acesta își luase angajamentul în 2018 că, „în mod absolut, serviciile de întrerupere a sarcinii în Irlanda nu se vor face prin telemedicină.”

Telemedicina a eliminat cerința ca femeia să fie văzută măcar de medicul de familie înainte de a primi pastilele de avort medicamentos, a mai precizat reprezentanta Pro Life Irlanda.

„Guvernul trebuie să pună capăt imediat avortului prin telemedicină și să ia măsuri pentru utilizarea pe scară largă a ecografiei înainte de întreruperea sarcinii”, a cerut Eilís Mulroy.

Dr. Calum Miller, medic englez pro-viață, a scris pe X.com: „E timpul să se termine cu avortul prin telemedicină în Irlanda, Marea Britanie și SUA. Chiar și persoanele care sunt pro-alegere – toți cei care susțin siguranța femeilor – nu ar trebui să mai susțină această reglementare care ucide femei”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button