dizabilităţisindrom Down

21 martie 2018. Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. Portrete din Europa: Vieți valoroase și productive

Asociația Europeană pentru Persoane cu Sindrom Down (EDSA) desfășoară în martie 2018 o campanie în care prezintă zilnic portrete ale unor persoane cu Sindrom Down din diverse locuri – în total 21 de astfel de portrete. Mesajul este: viața persoanelor cu Sindrom Down este valoroasă și fiecare dintre acestea are propria contribuție la comunitate și la frumusețea și diversitatea umanității. Astăzi, 21 martie 2018, chiar de Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down, vă prezentăm mai jos câteva dintre aceste portrete.


Conor, Marea Britanie (foto sus)

 

Conor lucrează la un supermarket. Este foarte util la locul de muncă, iar colegilor chiar le place să lucreze cu el. Este muncitor și profesionist. Este atât de util, încât magazinul s-a hotărât, pe baza reputației lui, să mai angajeze o persoană cu Sindrom Down.

Cili, Ungaria

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Țin lecții de zumba de un an. În fiecare zi la alt cămin sau centru sportiv. Mă deplasez zilnic în aceste locuri, dar și la reședințele persoanelor care au nevoie de mine. Oamenilor le place mult zumba, muzica și mișcarea. Și mie îmi place mult! Este plăcut, dar și util, deoarece ne ajută să facem mișcare fizică. Vă pup!

Rimma, Rusia

Rimma lucrează doar o zi pe săptămână, dar pentru ea este o mare realizare. Își oferă serviciile și zâmbetul în mod voluntar comunității. Clienții îi sunt recunoscători pentru prietenia pe care le-o arată și dorința de a-i ajuta.

Michael Bednář, Republica Cehă

Michael Bednář este ajutor de brutar. El le vinde clienților pâine, prăjituri și vin. Îi place foarte mult munca pe care o face, îi place mai ales să vândă vinul direct din butoi. Știe că trebuie să muncești pentru a avea bani. Michael este amabil, prietenos și le inspiră încredere colegilor și clienților. Aceasta este contribuția lui la comunitate.

Elona, Kosovo

Elona are 24 de ani și lucrează ca și chelneriță la Café X21 din Priștina. Este veselă și îndrăgită imediat de toți și lucrează cu multă responsabilitate. Toate aceste calități se vădesc atunci când le servește cafeaua clienților, care se întorc mereu la această cafenea de dragul ei. Elona este și un bun fotograf. A avut de curând e expoziție cu fotografiile făcute într-o călătorie prin Kosovo.

Sam, Marea Britanie

Sam lucrează la Glasgow City College. Ajută la cantina colegiului și servește clienții, se asigură că alimentele sunt disponibile pentru autoservire și totul este curat. Se înțelege foarte bine cu toți colegii. În timpul liber îi place să meargă la cinema și la cumpărături și să petreacă timp cu prietenii.


La ora actuală, medicii recomandă insistent testele de depistare a Sindromului Down la copiii nenăscuți, recomandând totodată și avortarea copiilor nenăscuți astfel diagnosticați. Consecința este că peste 90% din copiii astfel diagnosticați nu mai ajung să se nască. Aceste avorturi au adesea loc într-un stadiu avansat al sarcinii, ceea ce reprezintă o traumă suplimentară pentru mame.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button