Marşul pentru Viaţă

13 Marșuri pentru viață în eparhia Alba Iuliei. Au participat reprezentanți ai tuturor cultelor

de Redacția Stiripentruvuiata.ro

În Arhiepiscopia Alba Iuliei au fost organizate săptămâna aceasta 13 Marșuri pentru viață, la care au participat reprezentanți ai tuturor cultelor religioase din zonă. La Alba Iulia au fost aproximativ 1000 de participanți, iar la Târgu Mureș a fost dezvelit un monument pro-viață.

La Alba Iulia, marșul s-a desfășurat sâmbătă pe traseul: Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Piața Unirii – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Monumentul Unirii – Podul Unirii – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sf. Mihail”.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Alba Iulia, la care au participat aproximativ 1000 de persoane. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

La punctul terminus al marșului avut loc un eveniment moderat de Tabita Botoi, coordonatorul Biroului pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Părintele Teofil Slevaș, protopopul ortodox de Alba Iulia, a citit un mesaj adresat de Părintele Arhiepiscop Irineu participanților la Marșul pentru viață, apoi a avut loc un moment de reculegere în memoria pruncilor nenăscuți pierduți în urma avortului.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Alba Iulia. Primarul localității și reprezentanții cultelor au susținut alocuțiuni. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Au mai vorbit Părintele László Szabolcs, protopop romano-catolic de Alba Iulia, David Goran, pastor la biserica baptistă „Sf. Treime” din Alba Iulia și primarul municipiului, Gabriel Pleșa.

La îndemnul Părintelui Nicolae Ignat, consilier social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, participanții au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Alba Iulia, moderat de Tabita Botoi (foto sus, stânga). Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Tabita Botoi le-a mulțumit asociațiilor și voluntarilor implicați în organizare: Asociația „Emanoil”, ASCOR Alba Iulia, tinerii voluntari ai Parohiei Alba Iulia – Tolstoi, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” și voluntarii cultelor neoprotestante din oraș.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Alba Iulia, la care au participat aproximativ 1000 de persoane. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

În ultima parte a evenimentului, Corul de copii „Theotokos”, coordonat de Părintele Nicolae Călin Bulac, a susținut un concert. Momentul artistic a fost urmat de premierea elevilor participanți la concursul școlar „Fii vocea lor”, organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba și Asociația „Iuvenis” a Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Sâmbătă, la Târgu Mureș, Marșul pentru viață a inclus alocuțiuni ale reprezentanților cultelor religioase și ale medicilor, un moment artistic și dezvelirea unui monument realizat de sculptorul Ioan Astăluș. Lucrarea reprezintă un ou „încătușat”, semnificând oprirea vieții.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Târgu Mureș, la care au participat aproximativ 400 de persoane. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Evenimentul s-a încheiat cu un marș al tăcerii prin centrul municipiului, la care au participat aproximativ 400 de persoane.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc Marșul pentru viață de la Târgu Mureș, la care au participat aproximativ 400 de persoane. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Au mai avut loc marșuri pentru viață la ReghinTârnăveni și în alte 10 localități din eparhie. Cele 13 marșuri pentru viață organizate în Arhiepiscopia Alba Iuliei fac parte dintr-un număr de 55 de localități din eparhie în care s-a organizat cel puțin o activitate în cadrul Lunii pentru viață.

În România și Republica Moldova, anul acesta au fost 1100 de localități în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button