VICTORIE PRO-VIAŢĂ în SUA: Trump a aprobat legea care permite retragerea finanţării pentru gigantul avortului Planned Parenthood

C9Tr1F0WsAA6jxF

LifeSiteNews.com, 13 aprilie 2017

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat legea care anulează o schimbare de ultimă oră făcută de Administraţia Obama la legea sănătăţii publice, schimbare care obliga statele SUA să finanţeze cu bani de la guvernul federal activitatea filialelor Planned Parenthood, „gigantul” avortului din SUA.

Schimbarea adusă de Administraţia Trump va permite statelor SUA care doresc acest lucru să nu mai îndrepte banii alocaţi pentru planificare famlială de guvernul federal către organizaţii pro-avort, ci către organizaţii care nu fac din servicilie de avort o prioritate a activităţii lor.

Practic, Planned Parenthood, cu filiere în toate statele americane, primea în mod obligatoriu prin lege bani de la bugetul federal. Multe din legislativele statelor americane au votat deja să retragă această fianţare oferită Planned Parenthood după scanadalul uriaş în care această organizaţie s-a dovedit implicată. Organizaţia însă a ameninţat aceste state cu procese în justiţie exact pe baza legii pe care acum a modificat-o noul legislativ american, cu girul Preşedintelui Trump.

În 2015, o serie de anchete cu camera ascunsă la diverse filiale Planned Parenthood a dezvăluit că această companie recolta în mod ne-etic, informând incomplet sau chiar deloc pacientele, ţesuturi şi organe de la copiii avortaţi, pe care le vindea în mod ilegal pe piaţa neagră.

S-a descoperit chiar că, la avorturile efectuate pacientelor cu sarcină în  trimestru 3 sau 4 (în SUA avortul e legal în orice perioadă a sarcinii), angajaţii Planned Parenthood, dacă primeau comandă de pe piaţa neagră de la companii de biotehnologie, erau predispuşi să determine naştere forţată în loc de avort parţial, pentru a avea bebeluşi întregi (inclusiv capul) de vânzare, ceea ce reprezintă încălcarea legii care garantează dreptul la viaţă şi îngrijiri medicale oricărui copil născut viu în SUA.

Planned Parenthood a susţinut că foloseşte banii federali doar pentru a furniza servicii de contracepţie populaţiei nevoiaşe, dar din rapoartele sale de activitate reiese clar că cea mai mare parte a activităţii sale o reprezintă avorturile.

Camera Reprezentanţilor SUA a votat cu 230 la 188 pentru această schimbare legislativă, dar la Senatul SUA bătălia a fost acerbă, căci doi dintre republicani şi-au schimbat votul şi au trecut în tabăra democrată, care este pro-avort. Atunci Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi-a folosit dreptul de vot pentru a înclina balanţa în favoarea vieţii şi a trimite legea spre aprobare Preşedintelui.

Citeşte şi SUA: Top 9 – Cele mai incredibile afirmații din investigația cu camera ascunsă la clinicile de avort Planned Parenthood

Citeşte şi SUA: Retragerea finanțării Planned Parenthood poate însemna 500 de milioane de dolari în plus pentru Centrele de Sănătate Federale

Citeşte şi International Planned Parenthood Federation: Istoria principalului promotor global al avortului și al „educației” sexuale

Mai multe informaţii aici.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.