prostitutietrafic de persoane

Tudor Călin Zarojanu despre exploatarea sexuală a femeilor: „Sunt mai mulți vinovați decât pare la prima vedere. Beneficiarii… Fără ei, sistemul nu ar exista”

Traficul de persoane pentru exploatare sexuală nu ar exista dacă nu ar fi și cerere pentru el. Țările Nordice, Franța și Irlanda au înțeles aceasta și au introdus legi care îi penalizează pe cei ce apelează la prostituate.

Jurnalistul Tudor Călin Zarojanu a scris de curând pe Facebook despre această fațetă dureroasă a traficului de persoane. Fenomenul există pentru că foarte mulți se învoiesc și profită de el:

Obligată să întrețină relații sexuale. Când auzim expresia asta ne gândim la victimă și la proxenet-traficant, întrebându-ne (uneori cu neîncredere, este?) cum se poate întâmpla asta.

Răspunsul este din păcate foarte simplu: prin teroare. Când ați fost bătut(ă) ultima oară cu bestialitate, ca să puteți evalua corect ce faci și ce nu faci într-o asemenea situație?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar hai să ne gândim un pic și la „beneficiari”. Dacă „fata” e silită să o facă, e imposibil ca un client să nu-și dea seama, chiar dacă ea e semi-drogată.

Or, ni se spune că pot fi și 20 de clienți pe zi la o singură „fată”. Și mii de fete silite și siluite. Oamenii ăștia, beneficiarii, care se consideră probabil complet nevinovați, trăiesc și circulă senini printre noi. Poate vă uitați chiar acum la unul…

Fără ei, sistemul nu ar exista. Un sistem cu mult mai mulți vinovați decât pare la prima vedere.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button