familievalorile familiei

Testamentul TEODOREI, un înger care ne descoperă frumusețea vieții trăite cu sens: până la capăt și alături de cei dragi

Se împlinesc două săptămâni de când Teodora a plecat la viața veșnică. Nu putea pleca altundeva decât la viață. Certitudinea aceasta ne-o dau toate fotografiile cu ea care au făcut înconjurul Internetului. O adolescentă senină ne privește din imagini, deși este în mod clar în suferință.

Teodora, care a plecat la ceruri, este fiica cea mai mare din cei cinci copii (doi băieţi şi trei fete) ai părintelui Florin Stamate și ai preotesei Ecaterina de la Parohia Şesuri, comuna Măgireşti, județul Bacău. De doi ani, fata se lupta cu o boală rară, un cancer osos (Sarcom Ewing), care a răpus-o în ziua în care sora ei cea mai mică, Ilinca, împlinea două luni.

Viața acestei copile și portretele ei, impresionante prin frumusețe și inocență, ne dovedesc încă o dată că viața este mai mult decât ce se vede și că suferința și moartea sunt lipsite de sens doar dacă se petrec în singurătate și necredință.

Cu siguranță că, în pofida suferinței, atât Teodora, cât și părinții și frații ei au prețuit fiecare clipă în care au fost împreună pe acest Pământ, iar acum se roagă să se regăsească împreună și dincolo.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ziua în care Teodora s-a stins, Părintele Florin Stamate a anunțat pe Internet ultimele ei dorințe:


„Hristos a înviat!

Iubitii nostri prieteni…

Duminica 29 Sept. ora 12, Teodora, fiica noastra iubita a plecat la Domnul. Dupa un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit.

A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni.

A plecat dupa ce ne-a pregatit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.

Cu doar cateva zile in urma a impartit toate lucrurile ei fiecarui fratior in parte, apoi ne-a spus ca dorinta ei este sa fie inmormantata in cimitirul manastirii de maici Paltin – Petru Voda – Neamț, acolo unde de cativa ani mergea in vacanta si petrecea clipe inaltatoare alaturi de maici.
Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc.

A dat fiecarui frațior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti.

M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea…I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…

Si asa… impacata cu toti, cu sine si cu Dumnezeu in timpul slujbei sfantului Maslu dupa prima Evangehlie s-a stins in tacere daruindu-ne o ultima lacrima ce-i curgea din ochisor.

Trupul ei a fost asezat in biserica parohiei Sesuri -Magiresti unde in fiecare zi Luni, Marti si Miercuri vom savarsi slujba Sfintei Liturghii la ora 9 si slujba stalpilor la ora 18. Inmormantarea va avea loc JOI 3 Octombrie la manastirea Paltin -Petru Voda -Neamt.

Dumnezeu s-o aseze in locasurile ceresti…

Pr. Florin Stamate – tatal Teodorei

[P.S.:] Va multumim voua tuturor celor care ne-ati fost alaturi in aceste grele incercari ale vietii, caci fiecare in parte ati alinat intr-un fel sau altul suferintele grele ale Teodorei.

Cu siguranta nu va uita pe nimeni si veti fi pomeniti de ea in Cer…”

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button