sindrom Down

Taverna Floarea Soarelui, un local din Roma în care muncesc tineri cu Sindrom Down

tavernaFS

Sursa: Il Giornale D’Italia

Taverna Floarea Soarelui este un nume care inspiră seninătate și atmosferă, dar în spatele acestui proiect se află mai mult decât atât. Obiectivul, unul ambițios, este de a promova crearea unor locuri de muncă pentru tinerii care suferă de sindromul Down, așa cum putem citi și pe site-ul www.lalocandadeigirasoli.it, oferindu-le fiecăruia demnitate printr-un program individual de formare și pregătire profesională.

Cu gândul de a oferi un loc de muncă fiilor lor, câțiva părinți au deschis un local care se află în Roma, strada Via dei Sulpici 117. O aventură care mulțumită implicării și devotamentului tinerilor a reușit până în prezent să producă minimul suficient pentru a supraviețui, dar dificultățile întâlnite cum ar fi criza și greutatea de-a-l face cunoscut nu oferă o perspectivă roz asupra viitorului. Localul este amenajat în mod simplu și elegant, meniul propune feluri de mâncare specifice sezonului și este caracterizat de atenția pentru prepararea mâncărurilor, dar și de alegerea celor mai bune produse. De asemenea, aici poate fi găsită o pizza foarte bună, făcută pe vatră cu o varietate de ingrediente, atmosfera este una familiară, iar zâmbetele acelor tineri, a căror sindrom le face să fie și mai calde, ne înconjoară. Cu toate acestea, taverna Floarea Soarelui riscă sa se închidă.Aceasta nu este doar o activitate comercială, e mai mult de atât și ar trebui protejată și menținută în viață deoarece, așa cum putem citi si pe site-ul mai sus menționat, amestecul de solidaritate și profesionalism duce la crearea unor locuri de munca destinate celor care au nevoie de integrare în domeniul muncii și la formarea unui exemplu de afacere. Investirea în formarea și perfecționarea muncitorilor, încrederea în capacitățile de creștere a persoanelor înseamnă a trece peste linia dizabilității permițând astfel formarea unui loc de muncă solidar și etic, dar și competitiv. Daca s-ar realiza și alte afaceri după acest model s-ar reuși spargerea barierelor puse între oamenii diferiți și dizabilitatea nu ar mai reprezenta un defect, ci o valoare în plus pentru specificitatea  fiecărui individ.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

traducere: Bianca Danci

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button