sindrom Down

Proiectul Felicitărilor: Copiii cu sindrom Down le mulțumesc părinților pentru că au ales viața

downsyndrome5

LifeNews, 15 august 2014

Programul PALS oferă tinerilor care suferă de sindrom Down un loc unde să se distreze, să se dezvolte ca și indivizi și să lege prietenii care să le schimbe viața.

Membrii acestui program realizează diferite proiecte, inclusiv Proiectul Felicitărilor, o inițiativă prin intermediul căreia cei care fac parte din familia PALS trimit scrisori noilor membri ai comunității. Aceste scrisori au rolul de a-i motiva, încuraja, întâmpina și felicita pe părinții și frații copiilor cu sindrom Down.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei care participă la taberele PALS au câte un consilier care îi ajută pe toată perioada taberei și care îi ghideaza cum sa redacteze scrisorile.

O parte din copiii cu sindrom Down sunt apoi înregistrați citindu-și scrisorile cu voce tare. Dragostea și bucuria pe care le resimt se citesc clar atât pe chipul lor, cât și în modul în care vorbesc. Nu poți să nu te bucuri în timp ce îi auzi povestindu-le noilor părinți despre motivul pentru care viețile lor sunt extraordinare și ce îi face să fie atât de speciali.

Toți îi încurajează pe părinți și le spun că bebelușii lor cu sindrom Down sunt un cadou și vor avea o viață minunată.

Pentru părinții unui copil cu sindrom Down, viața poate părea că s-a transformat într-una extrem de dificilă și stresantă. A avea un copil cu sindrom Down pare că aduce o mulțime de lucruri negative. Dar, în realitate, acești copii sunt o binecuvântare atât de mare. Aceasta este ceea ce acești copii din programul PALS vor să arate noilor părinți.

A spune “Da, voi păstra copilul” nu este deloc ușor. Copiii din PALS vor să-i felicite pe acești părinți pentru curajul pe care l-au avut atunci când nu au lăsat ca o dizabilitate să le dicteze ce decizie să ia atunci când au aflat că bebelușul va avea sindromul Down.

Acești oameni frumoși sunt plini de o dragoste autentică. Împart dragoste tuturor celor din jur. Văd viața ca pe o aventură minunată, gata să fie trăită. Ei pot atinge sufletul altor oameni prin simpla lor existență și acesta este un lucru pe care nu mulți îl pot face.

Programul PALS și Proiectul Felicitărilor sunt exemple foarte bune de oameni care și-au asumat responsabilitatea de a-i ajuta pe părinții care au dificultăți în creșterea copiilor cu dizabilități. Toți cei pro-viață ar trebui să ofere un astfel de sprijin celor care se află în situații dificile.

Traducere: Anca Victoria Dogaru

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button