Marea Britanie: jumătate din avorturile care se fac în urma diagnosticului de Sindrom Down sunt atribuite oficial altor motive
Aleteia.org, iulie 2014
Ministerul Sănătății din Marea Britanie o publicat în anul 2014 un studiu privind avortarea copiilor diagnosticați cu Sindrom Down din care reiese că jumătate din numărul acestor avorturi nu apar în registrele oficiale. Astfel, în 2012, din cele 994 avorturi având ca motiv trisomia 21, în Marea Britaniei, numai 496 au fost identificate corect.
Studiul arată că „medicii au încălcat legea nedeclarând sau falsificând motivul avortului în cazul copiilor cu Sindrom Down.” Întreruperile medicale de sarcină având ca motiv o anomalie a fetusului sunt legale până la sfârșitul sarcinii, însă, în cazul trisomiei 21, avorturile rămân foarte controversate, motiv pentru care, în 50% din cazuri, medicii nu le declară sau le înscriu ca simple avorturi.
Legea avortului din 1947 din Marea Britanie prevede întreruperile medicale de sarcină în cazul în care „există un risc substanțial de handicapat grav sau de anomalii fizice sau mentale.” Cu toate acestea, în cazul persoanelor cu Sindrom Down, cercetarea medicală progresează. Fundația „Jérôme Lejeune” specifică faptul că „media speranței de viață a persoanelor cu SD născute în țări cu sisteme de sănătate bine dezvoltate a crescut semnificativ, ajungând în prezent spre 60 de ani”
Traducere: David Marcus
********************************************************************************************************
Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com
În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.
De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.