libertate de conștiință

Prințul Charles-Philippe d’Orléans: „Nu, eu nu sunt Charlie”

Duc d anjou

la-couronne.org, 11.01.2015

Pe pagina sa de Facebook, prințul Charles-Philippe d’Orléans, duce de Anjou, explică poziția sa față de atentatele din Paris. Nu, prințul nu aderă la această vastă mișcare <<Eu sunt Charlie>>, chiar dacă, în mod evident, acesta condamnă actele comise care au zguduit Franța și lumea întreagă. Blogul Casei Regale a Franței dorește să le reamintească cititorilor că Alteța Sa Regală, ducele de Anjou, și-a clarificat poziția în nume personal, ceea ce îl angajează exclusiv pe prinț. Singurul abilitat să exprime o poziție oficială în numele Familiei Regale a Franței este Șeful Casei Regale a Franței, Excelența Sa, contele de Paris.

În continuare puteți urmări declarațiile oficiale ale prințului Charles-Philippe d’Orléans, duce de Anjou :

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

’’Personal, mă voi declara contra impulsului emoțional, separându-mă de mișcarea <<Eu sunt Charlie>>. Nu, nu mă identific cu Charlie, deoarece nu am simpatizat niciodată acest jurnal maniheist.

Charlie Hebdo este o publicație vulgară, care disprețuiește opiniile diferite de ale sale sub acoperirea libertății de expresie și care își permite prea mult să provoace. Aceasta este totodată o publicație agresivă care exploatează subiectul urii inter-religioase trecând sub forma așa zisului umor. Charlie Hebdo este imaginea societății atee europene de stânga, o sursă de ranchiună și un dușman al respectului și al fraternității între popoare și oameni, indiferent de diferențele dintre ei, de rasă, culoare sau religie.

Refuz așadar să iau parte la o alianță sfântă republicană “pro-Charlie” pentru că pur și simplu nu înțeleg ce anume ar trebui să apar. Nu mă consider nici irespectuos și nici indecent și nici nu doresc să jignesc memoria desenatorilor răpuși. Îmi lipsesc cuvintele necesare să exprime oroarea față de atacul care a zguduit redacția jurnalului. Condamn cu tărie acest act barbar și vreau să transmit familiilor și apropiaților persoanelor decedate sincere și profunde condoleanțe.

Reclam doar ineficiența încercării de unire națională și ipocrizia cetățenilor care n-au citit niciodată săptămânalul umoristic și care l-au criticat întotdeauna. Să aduc un omagiu victimelor? Cu siguranță. Să aduc un omagiu publicației Charlie Hebdo? Sub nicio formă.’’

Declarația prințului Charles-Philippe d’Orléans, duce de Anjou

 

Traducere : Ecaterina E.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button